Gesmoorde kip met Chinese waterkastanjes

gesmoorde kip met Chinese waterkastanjes
Dit gerecht heeft een textuur van zachtgegaarde kippenvleugels in combinatie met de knapperigheid van de Chinese waterkastanjes die vervolgens perfect gaat met de rijke smaak van de saus die ingedikt is. Met dit gerecht is het genieten geblazen. Enjoy!

gesmoorde kip met Chinese waterkastanjes

Gesmoorde kip met Chinese waterkastanjes
Totale bereiding: 45 minuten tot 1 uur
4 personen

Ingrediënten kip en waterkastanjes
250 gram ingevroren Chinese waterkastanjes
500 gram platte kippenvleugels
2 limoenen

Ingrediënten saus
500 ml kippenbouillon
100 ml Shaoxing Hua Diao Chiew of Chia Fan Rice Chiew
2 eetlepels Chinkiang azijn
2 eetlepels sojasaus light
1 eetlepel sojasaus dark
40 gram rock sugar
2 stuks steranijs
1 theelepel gemalen witte peper

Ingrediënten overig
2 duimgroot stukjes gember
10 teentjes knoflook
3 stuks lente-uitjes (witte gedeelte)
3 eetlepels arachideolie– of zonnebloemolie
1 eetlepel sesamolie

Ingrediënten garnering
3 lente-uitjes (groene gedeelte)

Bereidingswijze
Ontdooi de Chinese waterkastanjes.

Doe de kippenvleugels in een vergiet en knijp het sap van de limoenen eroverheen. Was deze onder stromend lauw water, dep droog en zet opzij.

Maak de saus. Doe in een maatbeker alle ingrediënten die genoemd zijn bij ‘ingrediënten saus’ en zet apart.

Snijd de gember met schil in plakjes en pel de teentjes knoflook. Sla de plakjes gember en de teentjes knoflook plat met de achterkant van een hakmes. Neem het witte gedeelte van de lente-uitjes en sla tevens plat. Het groene gedeelte kun je in ringetjes snijden en alvast klaarleggen om het aan het eind dit gerecht te garneren.

Verhit de olie in een wok en fruit de gember, knoflook en lente-uitjes tot het geheel lekker gaat ruiken. Voeg daarna de kippenvleugels toe en bak deze aan beide kanten goudbruin onder regelmatig scheppen in circa 10 tot 12 minuten.

Schenk na 10-12 minuten de saus in de wok en breng deze aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat het geheel op middelhoog vuur circa 20 minuten pruttelen.

Na 20 minuten, voeg je de waterkastanjes toe en breng het geheel wederom aan de kook, doe de deksel op de pan en laat ook circa 20 minuten pruttelen.

Draai nu het vuur hoger, zodat de saus kan indikken. Roer alles nog een keer goed om en maak af met de sesamolie.

Schenk dit smoorgerecht op een schaal, garneer met fijngesneden lente-uitjes (groene gedeelte) en zet midden op tafel met warme rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *