Chinese waterkastanjes

Chinese waterkastanjes
De Chinese waterkastanjes, Latijnse naam Eleocharis dulcis is volgens Wikipedia een waterbies die behoort bij de cypergrassen en wordt geteeld voor zijn eetbare wortelknollen. De plant groeit in moerassen in de modder onder water. Chinese waterkastanjes zijn van de schil ontdaan wit van kleur, smaken zoet en hebben een knapperige textuur. Ze zijn in de toko’s ingevroren, in blikjes of vers te koop in zakjes. Op de foto zie je de ingevroren en verse variant. Ik koop altijd de ingevroren versie, omdat ze bijna allemaal heerlijk knapperig zijn. De in de blikjes zijn ook prima te gebruiken als je de ingevroren niet kunt vinden en de verse haal ik zelden, omdat van de buitenkant niet zichtbaar is of ze nog wel goed zijn en je moet ze nog schillen ook! Chinese waterkastanjes zijn prima rauw te eten, maar doorgaans worden ze verwerkt in stoofgerechten, roerbakschotels, dimsumgerechten of in zoete desserts en wel altijd voor de knapperige bite.