Kimchi noedels met char siu

kimchi noedels met char siu op tokotheek
Ik heb een tijdje geleden op mijn blog laten zien hoe je een kimchi nasi in elkaar kon zetten. En nu is de beurt aan kimchi noedels. Heb je geen zin in rijst, maak dan deze noedels. Er zit boordevol groente in en het is heerlijk. Enjoy!

kimchi noedels met char siu op tokotheek

Kimchi noedels met char siu
Totale bereiding: 45 minuten
4 personen

Ingrediënten omeletten
4 eieren
1 eetlepel vissaus
versgemalen zwarte peper
½ eetlepel olie

Ingrediënten noedels
1 pakje peultjes
300 gram sweet potato noedels
4 eetlepels zonnebloemolie
250 gram char siu kant-en-klaar
duimgroot stukje gember
2 middelgrote uien
4 teentjes knoflook
4 eetlepels huisgemaakte kimchi of kant-en-klare kimchi
8 stuks Chinese bieslook
1 groene paprika
2 theelepels sambal oelek
2 eetlepels sojasaus dark
2 eetlepels witte suiker
versgemalen zout en zwarte peper naar smaak

Ingrediënten garnering
omelet
handvol gebakken uitjes
4 stuks lente-uitjes
handvol witte sesamzaadjes

Bereidingswijze
Ga eerst met de eieren aan de slag. Klop de eieren samen met de vissaus en versgemalen zwarte peper luchtig met een garde of vork in een schaal. Bak de eieren in dunne omeletten en laat afkoelen. Rol ze op, snijd ze in dunne reepjes en zet apart.

Blancheer de peultjes circa 3 minuten en giet af in een vergiet. Spoel het heel even onder stromend koud water en zet weg.

Kook de noedels zoals op de verpakking staat aangegeven. Giet af in een vergiet en spoel het onder stromend koud water. Meng 2 eetlepels olie door de noedels heen, zodat deze niet aan elkaar plakken en zet weg.

Snijd de char siu in dunne plakken. Schil de gember en snijd deze, de uien en knoflook fijn. Knijp het vocht uit de kimchi, snijd de Chinese bieslook in stukken van 5 cm lang en snijd de groene paprika in julienne. Zet alles heel even opzij.

Verhit 2 eetlepels olie in een wok of ruime pan en bak de char siu tot het lekker gaat ruiken. Schuif de char siu aan de zijkant in de pan en voeg de gember, uien, knoflook en sambal oelek toe. Bak het geheel circa 1-2 minuten en voeg daarna de kimchi, sojasaus dark en suiker toe. Bak deze massa ook circa 1-2 minuten goed door elkaar en doe de Chinese bieslook, groene paprika, peultjes en noedels erbij. Roerbak het geheel onder voortdurend scheppen op middelhoog vuur nog een minuut of 5. Proef en voeg eventueel naar smaak versgemalen zout en zwarte peper toe.

Verdeel de noedels over vier borden en garneer met de in dunne reepjes gesneden omelet, gebakken uitjes, fijngesneden of in ringetjes gesneden lente-uitjes en geroosterde/ongeroosterde sesamzaadjes.

2 Responses so far.

  1. Gaitrie zegt:

    Such a warm, delicious TV dinner I must say. Thumbs up, you have done it again Shakita!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *