Sesamzaad
Er zijn witte en zwarte sesamzaden. Witte sesamzaden hebben een milde nootachtige smaak en zwarte sesamzaden een rijke, volle smaak. Beide varianten tref je veelvuldig aan in de Aziatische en Westerse keuken. De witte veelal in de Arabische keuken in tahini ( sesampasta). Voor een betere smaak kun je de zaadjes eerst roosteren, echter niet te lang, anders worden ze bitter. Ongeroosterd is het ook geen ramp en is het prima qua smaak. Geroosterd of ongeroosterd kunnen de zaadjes verwerkt worden in roerbakgerechten, salades, vis- en vleesgerechten. Op een koele, droge en donkere plek zijn ze vrij lang houdbaar.
Categorieën
Afrikaans
Arabisch
Aziatisch
Bijgerechten
Caraibisch
Chinees
Divali
Drankjes
Eieren
Fusion
Hindoestaans
Hoofdgerechten
Huisgemaakt
Indiaas
Indisch
Indonesisch
Jamaicaans
Japans
Javaans
Kantonees
Kerst
Koreaans
Laotiaans
Maleisisch
Nagerechten
Nederlands
OudenNieuw
Pakistaans
Portugees
Sichuan
Snacks
Spaans
Surinaams
Taiwanees
Thais
Valenciaans
Varia
Vegetarisch
Vietnamees
Vis
Vlees
Voorgerechten
Zuid-Amerikaans
Zuidoost-Aziatisch
Zoek en vind
Contact
shakita@tokotheek.nl
Social media
Disclaimer
De op deze website geplaatste beelden en teksten zijn eigendom van tokotheek en mogen niet gebruikt worden door anderen zonder toestemming van tokotheek.