Pakora

pakora op tokotheek
Pakora is een street snack in India en Pakistaan. Ik ben als kind opgegroeid met Bollywood movies en zag in de films Indiërs vaak deze snack opsmikkelen. Nou, ik zal je vertellen, ik smikkel ze ook achter elkaar op, zo lekker! Het is een van mijn favoriete gefrituurde snacks en daarom wil ik mijn recept met je delen. Wie weet vindt je het net zo lekker, want ik eet ze vol wellust op. Geniet ervan!

pakora op tokotheek

Pakora
Totale bereiding: ½ uur
12 – 15 stuks

Ingrediënten
2 middelgrote Roseval aardappelen
1 middelgrote winterpeen
1 grote ui
2 groene rawit pepers (optioneel)
3 teentjes knoflook
handjevol korianderblaadjes
1 eetlepel komijnzaad
1/2 eetlepel ajowanzaad
1 theelepel kurkumapoeder
1 theelepel chilipoeder
100 gram kikkererwtenmeel
100 gram rijstmeel
2 theelepels bakpoeder
½ – ¾ theelepel zout
100 ml water
voldoende zonnebloemolie om te frituren

Bereidingswijze
Snijd de Roseval aardappelen en de winterpeen in julienne. Snijd vervolgens de ui en rawit pepers grof. Vijzel de knoflook heel fijn en hak de korianderblaadjes grof. Rooster het komijn- en ajowanzaad en voeg de geroosterde specerijen in een ruime mengkom met de aardappelen, winterpeen, uien, rawit pepers, knoflook, korianderblaadjes, kurkumapoeder, chilipoeder, bakpoeder, zowel het kikkererwten- als rijstmeel en zout bij het geheel toe.

Meng alles eerst droog in de mengkom en giet er beetje bij beetje water bij om er een plakkerig mengsel van te maken, dat vastkleeft aan de aardappelen, wortelen en uien. Het mengsel mag niet te papperig zijn.

Verhit in een grote pan ruim zonnebloemolie. Maak met je handen een plat koekje en bak de pakora’s, totdat deze goudbruin en knapperig zijn.

Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer direct met een pittige chili- of tomatensaus.

Tip: een flinke handvol spinazie kan ook toegevoegd worden in het pakoramengsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *