Ajowan
Ajowan is een specerij afkomstig uit Zuid-India en is ook bekend onder de namen ajwain en Indiase tijm. Verwar het in de toko niet met anijszaad, aangezien ajowan qua uiterlijk ontzettend veel weg heeft van anijszaad. Ajowan smaakt enigszins bitter en heeft verder qua smaak veel weg van tijm, maar dan meerdere malen sterker. Ajowan kan snel overheersen, daarom met beleid gebruiken in een gerecht. Wordt veelal gebruikt in de Indiase en Pakistaanse keuken in hartige snacks en linzengerechten. In linzengerechten reduceert dit ingrediƫnt een opgeblazen gevoel. Ook te verkrijgen in poedervorm/gemalen. Ajowanzaad en ajowan in poedervorm/gemalen zijn op een koele, droge en donkere plek vrij lang houdbaar.
Categorieën
Afrikaans
Arabisch
Aziatisch
Bijgerechten
Caraibisch
Chinees
Divali
Drankjes
Eieren
Fusion
Hindoestaans
Hoofdgerechten
Huisgemaakt
Indiaas
Indisch
Indonesisch
Jamaicaans
Japans
Javaans
Kantonees
Kerst
Koreaans
Laotiaans
Maleisisch
Nagerechten
Nederlands
OudenNieuw
Pakistaans
Portugees
Sichuan
Snacks
Spaans
Surinaams
Taiwanees
Thais
Valenciaans
Varia
Vegetarisch
Vietnamees
Vis
Vlees
Voorgerechten
Zuid-Amerikaans
Zuidoost-Aziatisch
Zoek en vind
Contact
shakita@tokotheek.nl
Social media
Disclaimer
De op deze website geplaatste beelden en teksten zijn eigendom van tokotheek en mogen niet gebruikt worden door anderen zonder toestemming van tokotheek.