Jonge sojabonen salade met een Aziatische dressing

jonge sojabonen salade op tokotheek edamame salade op tokotheek
Jonge sojabonen zonder peulen vind ik persoonlijker veel lekkerder dan doperwten. Ze hebben een goeie beet, zo ook de rauwe zeer fijngesneden venkel. De anijsachtige smaak van de venkel gaat perfect samen met de nootachtige smaak van de sojabonen. Munt en koriander mogen niet ontbreken in deze salade, want deze twee vriendjes geven de salade meer diepte. De Spaanse peper geeft vooral een mooie kleur, want het oog wil ook wat. Deze salade is lekker licht en crunchy. De Aziatische zoet-zure-pittige-umami dressing werkt het geheel helemaal af. Alle ingrediënten bij elkaar is een ware symfonie aan smaken die bij elkaar passen!

jonge sojabonen salade op tokotheek edamame salade op tokotheek

Jonge sojabonen salade met een Aziatische dressing
Totale bereiding: ½ uur
4 personen

Ingrediënten salade
200 gram jonge sojabonen zonder peulen
ruim water
1 middelgrote venkel
2 rode lombok pepers
6 takjes munt
6 takjes koriander

Ingrediënten dressing
1 duimgroot stukje gember
1 rode rawit peper
1 rode lombok peper
2 teentjes knoflook
100 ml water
75 gram suiker
50 ml vissaus of 50 ml sojasaus light
sap van ¾ citroen

Bereidingswijze
Breng een pan met water aan de kook en blancheer de sojabonen 4-5 minuten in het kokend water.
Giet de bonen in vergiet en schrik direct onder de koude kraan. Laat uitlekken en dep droog.

Snijd de venkel flinterdun met een mandoline of heel dun met een scherp mes. Snijd vervolgens de lombok pepers in julienne. Scheur of hak de munt- en korianderblaadjes grof.

Pak een ruime salade schaal en hussel de sojabonen, venkel, lombok pepers, munt en koriander door elkaar.

Maak de dressing, zie hiervoor de bovenstaande ingrediëntenlijst. Schil de gember en snijd deze, rawit peper, lombok peper en de knoflook zeer fijn. Meng gember, rawit peper, lombok peper en knoflook met het water, de suiker, de vissaus of sojasaus light en het citroensap. Roer alles goed en zet apart.

Verdeel de salade over 4 mooie schaaltjes en besprenkel per schaal royaal de dressing eroverheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *