Homemade wontons

wontons
Homemade wontons. Wat je nodig hebt zijn kant-en-klare wontonvellen, half-om-half-gehakt, wat garnalen (dit is optioneel) en wat Chinese ingrediënten. De wontons kun je vouwen en plakken zoals je het zelf prefereert, no rules here! Enne, daarna is het genieten geblazen!

wontons

Homemade wontons
Totale bereiding: ½ uur
40 tot 45 stuks

Ingrediënten
1 pak wontonvellen
1 duimgroot stukje gember
4 teentjes knoflook
2 lente-uitjes
200 gram half om half gehakt
250 gram cocktail garnalen
2 eetlepels Shaoxing Hua Diao Chiew
2 eetlepels aardappelzetmeel
2 eetlepels sesamolie
6 eetlepels sojasaus light
2 theelepels witte gemalen peper
2 theelepels suiker

Bereidingswijze
Laat de bevroren wontonvellen voor gebruik helemaal ontdooien.

Hak de garnalen fijn in een hakmolen. Schil de gember, snipper deze, de knoflook en de lente-ui zeer fijn. Meng het gehakt en de garnalen samen met de fijngesnipperde gember, knoflook, lente-ui, Shaoxing Hua Diao Chiew, aardappelzetmeel, sesamolie, sojasaus light, witte gemalen en suiker in een ruime mengkom tot een egaal geheel. Pak het mengsel in een keer met je hand op en gooi of sla het terug in de kom. Herhaal het oppakken en teruggooien 15 keer en zet het circa 10 minuten weg. Het oppakken en teruggooien van het gehaktmengsel in de mengkom creëert elasticiteit, vandaar!

Leg midden op een wontonvel een kleine theelepel vulling (niet te veel), bevochtig de hoeken/randen, plak en vouw de wonton zoals je deze zelf prefereert, geen regels hier. Zorg wel dat de wonton goed afgesloten is en dat er geen lucht in de wonton opgesloten raakt.

Serveertips:

Breng bijvoorbeeld een kippenbouillon in een ruime pan aan de kook en drop de wontons in porties in de hete bouillon. Kook ze circa 5 tot 6 minuten. Verdeel de gare wontons over soepkommen en schep er wat bouillon over. Garneer met wat lente-uitjes, drizzle wat sesamolie en serveer. Om de soep wat vullender te maken kun je noedels en Shanghai paksoi in de soep doen.

Het is ook mogelijk om de gare wontons te serveren met een dipsaus of frituur ze en serveer met een chilisaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *