Vietnamese ei koffie

Vietnamese ei koffie
Vietnamese koffie is koffie naar mijn hart. Sinds ik Vietnamese koffie heb ontdekt, kan een andere koffie mij niet meer bekoren. Deze Vietnamese ei koffie of te wel Cà Phê Trúng zit eigeel in. Yep, ik zie je al kijken, eigeel in de koffie, no way! Maar, toch is het “the bomb” qua smaak. Je maakt het door eigeel, wat gesuikerde gecondenseerde melk, snufje vanille extract en een kleine lepel gezette Vietnamese koffie te klutsen tot een zoet romig dik mengsel. Dit eimengsel gaat dan over de rest van de koffie heen en daarna is het smikkelen geblazen. Ga het S.V.P. maken. Het is superlekker, I can assure you!

Vietnamese ei koffie

Vietnamese ei koffie
Totale bereiding: ½ uur
1 persoon

Ingrediënten koffie
Vietnamese koffiefilter
3 eetlepels Trung Nguyen koffie (circa 300 gram)
65 ml kokendheet water

Ingrediënten eimengsel
2 eidooiers
3 eetlepels gecondenseerde gesuikerde melk
1 kleine lepel van de gezette Vietnamese koffie
snufje vanille extract
optioneel wat nootmuskaat of kaneel
kommetje met heet water

Bereidingswijze
Een Vietnamese koffiefilter bestaat van onder naar boven uit 4 onderdelen: een schoteltje met fijne gaten erin, een kannetje of bekertje ook met fijne gaten erin, een filter pers wederom met fijne gaten erin om de toegevoegde koffie op zijn plaats te drukken en tenslotte een dekseltje om het geheel af te dekken. Het is gebruikelijk om de koffiefilter in zijn geheel op een glas te zetten, zodat de koffie langzaam in het glas druppelt.

Haal de filter pers uit de koffiefilter.

Schep 3 eetlepels Trung Nguyen koffie in het kannetje of bekertje en plaats de filter pers op de koffie, zodat deze op zijn plek blijft.

Zet nu het schoteltje met de fijne gaten erin op het glas en plaats vervolgens het kannetje of bekertje inclusief de filter pers op het schoteltje.

Giet nu 20 ml heet water uit de waterkoker op de filter pers en wacht circa 30 seconden tot 1 minuut, dat de koffie het water absorbeert. Giet vervolgens 45 ml heet water uit de waterkoker op de filter pers en dek af met het dekseltje. De koffie gaat nu langzaam sijpelen in het glas, dit duurt circa 5-7 minuten. Indien, alles is uit gesijpeld dan is de koffie gezet. Ga op deze wijze verder als je meerdere glazen koffie zou willen zetten.

Kluts het eigeel, de gesuikerde gecondenseerde melk, 1 kleine lepel van de gezette Vietnamese koffie en een snufje vanille extract met een garde in een diepe kom glad tot een dik romig mengsel.

Giet het eimengsel over de koffie heen en serveer de gezette ei koffie in een Chinees kommetje met kokendheet water. Door de gezette ei koffie in een kommetje met heet water te serveren, hou je de koffie warm!

Je mag de koffie tot slot bestrooien met wat nootmuskaat of kaneel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *