Wontonvellen

wontonvellen
Wontonvellen zijn kant-en-klare flinterdunne deegvellen gemaakt van bloem, ei en zout.
In de Chinese keuken worden de deegvellen vaak gevuld met varkensvlees of gehakte garnalen of een combinatie van beide. Nadat de vellen gevuld zijn lijken ze op deegkussentjes die vervolgens worden gekookt in water of bouillon. Een hele populaire Chinese soep die vrijwel in alle Chinese restaurants beschikbaar is, is wontonsoep. In deze soep tref je gevulde wontons aan in een hete bouillon met paksoi, besprenkeld met wat chili olie. Over de hele wereld is wontonsoep in diverse variaties, een zeer geliefde soep. In de vriezer zijn wontonvellen jaren houdbaar. Nadat de vellen te hebben ontdooid zijn ze prima een aantal dagen houdbaar in de koelkast. Geadviseerd wordt om wontonvellen niet opnieuw in te vriezen. Ik doe ze vaker terug in de vriezer, aangezien best wel veel vellen in een pakje zitten. Het kan namelijk geen kwaad. Tip: wontonvellen kunnen vrij snel uitdrogen. Om dit te voorkomen is het raadzaam om tijdens het vullen van de wontons deze af te dekken met plastiekfolie.