Jamaican jerk chicken sate

Jamaican jerk chicken sate
Jamaican jerk is een exotische kruidenmengsel en de smaak is een heerlijke mix van zoet, kruidig en pittig met ondertonen van piment, tijm, kruidnagel, kaneel en nootmuskaat. Gebruik voor de kruidenmix het liefst hele pimentkorrels en kruidnagels, die je het beste kunt fijnmalen in een vijzel tot poeder. Op deze wijze krijg je een intensievere smaak in de kip marinade!

Jamaican jerk chicken sate

Jamaican jerk chicken saté
Totale bereiding: 1 uur, exclusief de tijd om de kip te marineren
4 personen (16 stuks)

Ingrediënten
16 stuks satéstokjes
1 volle eetlepel pimentkorrels
10 stuks kruidnagel
2 kilo kippendijenfilets
sap van 1 citroen
1 duimgroot stukje gember
1 ui
6 stuks lente-uitjes
6 teentjes knoflook
½ Scotch Bonnet peper
60 ml zonnebloemolie
60 ml sojasaus dark
sap van 1 sinaasappel
2 eetlepels honing
2 eetlepels bruine suiker
2 kippenbouillonblokken
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel nootmuskaatpoeder

Bereidingswijze
Week de satéstokjes in wat warm water, op deze wijze verbranden de stokjes minder snel bij het grillen.

Maal de pimentkorrels en kruidnagels fijn tot poeder in een vijzel en zet opzij.

Snijd de kippendijenfilets in hapklare stukken. Doe de kip in een vergiet en pers de citroen over de kip. Was vervolgens de kip onder stromend lauw water, laat uitlekken en zet ook opzij.

Schil de gember en hak deze, ui, lente-uitjes, knoflook en de Scotch Bonnet peper grof en voeg toe in een blender. Doe de gemalen piment en kruidnagel erbij samen met zonnebloemolie, sojasaus dark, sap van 1 sinaasappel, honing, bruine suiker, kippenbouillonblokken, gedroogde tijm, kaneel-en nootmuskaatpoeder. Maal alles in de blender tot een egaal geheel. Dit is de marinade.

Schep de stukken kip in een ruime schaal door de marinade heen, dek af met plastiekfolie en laat het circa 2 uur in de koelkast marineren. Schep de kip af en toe om in de marinade.

Haal de satéstokjes uit het water en dep ze goed droog met keukenpapier. Rijg vervolgens de kip aan de stokjes. Grill de satés in de oven op 200 graden in circa een ½ uur (15 minuten aan elke kant) bruin en gaar.

Tip: leg in de oven een stukje aluminium folie onder de grill, zodat de marinade en de sappen uit het vlees tijdens het grillen kunnen lekken op de folie, op deze wijze wordt je oven niet smerig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *