Indische komkommersalade

Indische komkommersalade

Komkommer is eigenlijk maar een saaie groente. Geef je deze echter een Aziatische touch dan wordt hie in mijn optiek een spannend gerecht. Neem bijvoorbeeld deze Indische komkommersalade. Het is supereasy om het te maken, is geen dure ingrediënt en doet het ooknog erg goed als bijgerecht bij Indische stoofvleesgerechten en rijst. Eet ze!

Indische komkommersalade

Indische komkommersalade
Totale bereiding: 15 minuten
4 personen

Ingrediënten
1 komkommer
½ ui
1 vingertopje kentjoer
1 teentje knoflook
½ rode rawit peper, voor meer pit 1 rode rawit peper
1 vingertopje trassie
1 eetlepel pindakaas
2 ½ theelepels suiker
1 theelepel zout
sap van een ½ limoen

Bereidingswijze
Snijd de uiteinden van de komkommer en snijd vervolgens in de in lengte doormidden. Lepel de zaadlijsten eruit en snijd het diagonaal in schijfjes.

Schil de kentjoer. Snipper de ui, de knoflook en de rawit peper. Vijzel de kentjoer, ui, knoflook, rawit peper en fijn tot een smeuïge pasta. Voeg daarna de pindakaas toe en meng goed door de specerijenpasta.

Hussel het geheel goed om met de komkommer en maak af met suiker, zout en het limoensap.

Serveer deze Indische komkommer als salade of een bijgerecht bij Indische gerechten samen met rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *