Sopropo ikan teri

sopropo ikan teri
Sopropo is een bittere groente en niet iedereen kan deze bittere smaak appreciëren. Ik ben dol op sopropo en heeft ermee te maken dat bij mij deze bittere smaak met de paplepel is ingegoten. Voor mensen die de smaak van sopropo kennen, zou ik zeggen maak sopropo es een keer op deze wijze klaar. Enne, mensen die de smaak niet kennen en nooit sopropo hebben gegeten zou ik zeggen, ga op onderzoek uit en wellicht vindt je het heerlijk. Enjoy!

sopropo ikan teri

Sopropo ikan teri
Totale bereiding: 45 minuten
4 personen

Ingrediënten
1 sopropo van circa 400 gram
1 volle eetlepel zout
voldoende water om sopropo te blancheren
2 handenvol ikan teri
5 teentjes knoflook
2 grote uien
2 rode lombok pepers
5 stuks cocktail tomaten
½ theelepel trassie
8 eetlepels zonnebloemolie
2 theelepels chili paste with soyabean oil
scheutje water

Bereidingswijze
De sopropo in de lengte halveren, de zaadlijsten met een lepel eruit schrapen en weggooien. Vervolgens de sopropo in reepjes of halve maandjes snijden en mix met het zout. Zet de sopropo 10 minuten weg. Breng in een ruime pan of steelpan water aan de kook en blancheer hierin de sopropo kort. Giet de sopropo onmiddellijk in een vergiet en spoel onder stromend koud water. Laat uitlekken en zet weg.

Spoel de ikan teri voorzichtig onder stromend lauw water om het enigszins te ontzouten en dep het direct kurkdroog met keukenpapier. Verhit ruim olie in een pan of wok en frituur de ikan teri goudbruin. Laat het uitlekken op keukenpapier en zet ook weg.

Snipper de uien, knoflook en rode lombok peper fijn. Hak vervolgens de tomaten grof.

Verhit de olie in een ruime pan of wok en fruit de, uien, knoflook, rode lombok peper en trassie tot alles heerlijk gaat ruiken. Voeg daarna de tomaten en de chili paste with soyabean oil en bak alles circa 2 tot 3 minuten. Doe de sopropo erbij en roer het geheel goed door. Giet er een scheutje water bij, doe de deksel op de pan en laat alles op middelhoog vuur circa 15 minuten sudderen.

Na 15 minuten te hebben gesudderd, kun je het vocht verdampen door het vuur op hoog te zetten. Houdt de sopropo in beweging, zo verdampt het meeste vocht.

Als het meeste vocht is verdampt dan is de sopropo is zo goed als klaar, voeg dan de ikan teri toe, hussel alles goed door elkaar en de sopropo is klaar om geserveerd te worden met gele rijst of witte rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *