Corned beef aardappel snacks

corned beef aardappel snacks

Corned beef uit blik. Moet je dat willen? Nou, nee, eigenlijk niet, zal ongetwijfeld je eerste gedachtegang zijn. Maar, verwerkt in deze aardappel snacks, zijn ze verbazingwekkend smakelijk! Benieuwd hoe ik ze heb gemaakt, check dan snel het recept!

corned beef aardappel snacks

Corned beef aardappel snacks
Totale bereiding: ½ uur
20 tot 25 stuks

Ingrediënten
1 kilo aardappelen
voldoende zonnebloemolie om te frituren
4 hardgekookte eieren
1 bosje selderij
4 teentjes knoflook
1 middelgrote ui
1 klein blikje corned beef (inhoud 198 gram)
1 klein bakje gebakken uitjes
2 theelepel sambal badjak
2 eetlepels ketjap medja
2 eieren
zout naar smaak

Bereidingswijze
Schil en snijd de aardappelen in plakjes. Verhit de olie in een ruime pan en frituur de aardappelplakjes goudbruin. Prak vervolgens de aardappelen fijn.

Hak de hardgekookte eieren en selderij zeer fijn. Snipper tevens de knoflook en de ui zeer fijn en hak de corned beef in kleine stukjes.

Meng in een ruime kom de geprakte aardappelen, de hardgekookte eieren, selderij, knoflook, gesnipperde uien, corned beef, gebakken uitjes, sambal badjak, ketjap medja, eieren en het zout goed door elkaar tot een mooi mengsel.

Maak ovaal ronde balletjes en frituur de balletjes goudbruin in dezelfde olie waarin de aardappelplakjes zijn gefrituurd.

Laat de aardappel snacks uitlekken op keukenpapier en serveer warm met een sausje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *