Omelet met zeewier en tomaten

omelet met zeewier en tomaten
Met wat biologische eieren die ik van een lieftallige collega had gekregen, heb ik deze omelet met zeewier en tomaten gecreëerd op tokotheek. De omelet op deze wijze klaargemaakt en belegd op een knapperige baguette is freakin heerlijk! Ook uiteraard ideaal tijdens de Paasdagen als je een out of the box recept nodig hebt!

omelet met zeewier en tomaten

Omelet met zeewier en tomaten
Totale bereiding: 15 minuten
2 tot 4 personen

Ingrediënten
½ ui
4 biologische eieren
zout naar smaak
4 cocktail tomaten
2 zeewiervellen of te wel norivellen
4 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze
Rasp de ui. Klop de eieren samen met de ui en het zout luchtig met een garde of vork in een ruime schaal.

Halveer de tomaten en halveer vervolgens nog een keer, zodat er 4 stukken ontstaan en voeg toe aan de eieren.

Rooster de zeewiervellen in droge koekenpan in circa 30 tot 1 minuut aan beide kanten. Laat het afkoelen en verbrokkel in grove stukken. Door de zeewiervellen te roosteren, maak je het knapperig en smaakvoller.

Verhit de olie in een anti aanbakpan. Bak de omelet in circa 2-3 minuten en bestrooi met wat zeewier stukken. Draai de omelet om, bestrooi wederom met wat zeewier stukken en bak de andere kant tevens in circa 2-3 minuten.

Schuif de omelet op een bord, beleg op een baguette, snijd het 2 of vier stukken en serveer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *