Cherimoya smoothie

cherimoya smoothie op tokotheek
Cherimoya’s smaken heerlijk, een beetje peerachtig. Maar, erg onhandig om zo uit het vuistje te eten, omdat er veels te veel pitten in het vruchtvlees zitten. Daarom heb ik met de cherimoya’s m.b.v. andere componenten, een gezonde smoothie gemaakt. Enjoy!

cherimoya smoothie op tokotheek

Cherimoya smoothie
Totale bereiding: 15 minuten
4 personen

Ingrediënten
2 rijpe cherimoya’s
30 gram bataat oranje
500 ml kokoswater
100 ml water
6 muntblaadjes
3-4 ijsklontjes per glas

Bereidingswijze
Schil de bataat en snijd deze in blokjes. Doe de blokjes in een steelpan met het kokoswater en kook ze gaar. Als de bataat gaar is, laat je deze in de steelpan samen met het kokoswater staan. Laat het afkoelen en zet heel even opzij.

Snijd de cherimoya’s in de lengte doormidden en lepel het vruchtvlees inclusief de pitten eruit. Kneed krachtig met je handen het uitgelepelde vruchtvlees samen met het water in een ruime kom.

Zet een zeef op een kom of karaf. Zeef het cherimoya mengsel en druk door de zeef al het vocht eruit met de bolle kant van een pollepel. De smurrie die overblijft kun je weggooien en je houdt circa 200 ml vocht over.

Giet het vocht in de blender kan, voeg de bataat inclusief kokoswater en muntblaadjes toe en blender het geheel tot een smoothie.

Plaats per glas 3-4 klontjes ijs en schenk de smoothie erin. Serveer met een rietje. Of zet hem weg in de koelkast, zodat je er later gebruik van kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *