Kang kung met gefermenteerde rode tofu

kang kung met rode tofu op tokotheek
Ik vind dit groentegerecht als sidedish een intrigerend vegetarisch roerbakgerecht. De rode tofu maakt het spannend qua ingrediƫnt en geeft het gerecht ook een mooie rode kleur. Als je tijdens een etentje het roer compleet zou willen omgooien, probeer dan deze sidedish uit. Je krijgt onmiddellijk nieuwsgierige blikken en je zal ongetwijfeld gespreksstof in overvloed krijgen. Altijd leuk om mensen te triggeren!

kang kung met rode tofu op tokotheek

Kang kung met gefermenteerde rode tofu
Totale bereiding: 15 minuten
4 personen

Ingrediƫnten
325 gram kang kung
4 eetlepels arachideolie
duimgroot stukje gember
4 teentjes knoflook
1 punt paprika
3 blokjes gefermenteerde rode tofu
3 theelepels vocht uit tofu potje
1 eetlepel Shaoxing Hua Diao Chiew
2 theelepels suiker
zout

Bereidingswijze
Was de kang kung en snijd de onderkant van de stelen. Snijd vervolgens de stelen inclusief de bladeren in grove stukken.

Schil de gember. Snijd de gember en knoflook fijn. Hak de punt paprika grof in stukjes.

Prak de rode tofu met 3 theelepels vocht uit het tofu potje, Shaoxing Hua Diao Chiew en suiker fijn.

Verhit de olie in een wok of ruime pan en fruit de gember en knoflook tot alles heerlijk gaat ruiken. Voeg daarna de paprika toe en bak het geheel circa 1-2 minuten op middelhoog vuur.

Voeg nu de geprakte rode tofu mengsel toe, bak heel even mee en doe de kang kung in de wok. Roerbak alles stevig op middelhoog vuur in circa 3-5 minuten. De tofu is al zout genoeg, maar breng indien nodig op smaak met wat extra zout.

Serveer direct als bijgerecht met warme rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *