Bubble tea

bubble tea op tokotheek
Sinds 2012 is bubble tea vrij bekend en dit drankje is vanuit Taiwan overgewaaid naar Europa. Maar, wat is bubble tea? De ‘bubblelicious factor’ zijn uiteraard de tapioca parels (chewy balls gemaakt van cassave) en dat het drankje een flinke shake krijgt, waardoor er luchtbellen ontstaan. Bubble tea is verkrijgbaar in verschillende smaken en kan best prijzig zijn (3,50 euro per beker). Echter, het zelf maken kan ook prima. Ideaal als je een groep vrienden gaat uitnodigen voor een BBQ, serveer dan deze bubble tea. Helaas, hebben de parels totaal geen smaak, dit drankje gaat meer om de hilariteit, omdat het er geinig uitziet. Je zult hiermee mensen aan het lachen krijgt!!!

bubble tea op tokotheek

Bubble tea
Totale bereiding: 35 minuten
4 personen

Ingrediënten chai (thee)
1 liter melk
3 theezakjes, tea for one cup Earl Grey
5 stuks steranijs
10 stuks groene kardemom
10 stuks kruidnagel
10 zwarte peperkorrels
suiker naar smaak

Ingrediënten tapiocaparels
120 gram tapiocaparels
1 ½ liter water
10 eetlepels honing

Bereidingswijze
Maak eerst de chai. Ontdoe de theezakjes van het touwtje en labeltje. Kneus de kardemompeulen. Verwarm de melk in een pan en voeg de Earl Grey zakjes, steranijs, kardemom, kruidnagel, zwarte peperkorrels en suiker naar smaak toe. Laat de melk niet overkoken en laat de chai circa 10 minuten trekken. Schenk de chai door een zeef in een karaf, laat afkoelen en zet eventueel in de koelkast om koud te worden.

De tapioca parels in dit recept zijn in 5 minuten gaar, staat ook op de verpakking. Maar, ik laat ze i.p.v. 5 minuten, 15 minuten sudderen, aangezien ik persoonlijk de textuur dan beter vind. De parels niet ruim van te voren maken en vooral niet in de koelkast zetten. In de koelkast verandert de textuur van de parels compleet en ze worden erg chewy. Kook de parels en serveer direct. Op deze wijze behaal je het beste resultaat met de tapiocaparels.

Kook het water in een ruime pan en doe de tapiocaparels in het kokend water. Roer het geheel goed. Als de parels boven komen drijven, zet je het vuur laag en laat je het 15 minuten met de deksel op de pan sudderen. Na 15 minuten zullen de parels transparant en zacht zijn. Giet de parels in een vergiet, spoel ze koud goed af en laat uitlekken. Doe ze vervolgens in een schaaltje en voeg de honing toe. Alle parels moeten ondergedompeld zijn in de honing en laat 10 minuten trekken in de honing.

Doe de chai (de hoeveelheid voor 1 persoon) in een cocktailshaker met wat ijsblokjes en geef het een krachtige shake. Op deze manier krijgt de chai een mooi schuimkraagje.

Verdeel in een mooie ruime glas eerst wat tapioca parels en schenk de chai eroverheen. Doe er een breed rietje in en je bubble tea is klaar om vooral de pareltjes op te zuigen. Doe hetzelfde met de rest van de glazen.

Tapiocaparels zijn vrij vlak van smaak en zal qua smaak velen niet imponeren. Dit drankje gaat meer om de hilariteit dat er bolletjes in het drankje blijven drijven en dat het met een dik rietje opgeslurpt kan worden. Dit drankje is in mijn ogen meer voor de fun!!! De chai daarentegen is wel heerlijk verfrissend.

Deze bubble tea kun je ook warm serveren, exact op dezelfde wijze als de koude versie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *