Wonton lasagne met bakkeljauw en tajerblad

Wonton lasagne met bakkeljauw en tajerblad
Deze lasagne is tot stand gekomen met letterlijk ingrediënten die veelal te verkrijgen zijn in de toko. De ingrediënten waarmee ik aan de slag ben gegaan zijn wontonvellen, bakkeljauw en tajerblad. Benieuwd hoe deze lasagne in elkaar steekt, ga dan snel naar het recept. Eet ze!

Wonton lasagne met bakkeljauw en tajerblad

Wonton lasagne met bakkeljauw en tajerbad
Totale bereiding: 1 ½ uur
4 personen

Ingrediënten bakkeljauw
450 gram bakkeljauw filets
ruim water
100 ml zonnebloemolie
½ Madam Jeanette peper
2 middelgrote uien
1 blikje pomodoro tomatensaus (400 gram)
zout of kippenbouillonpoeder naar smaak

Ingrediënten tajerblad
2 pakken tajerblad (in totaal 600 gram)
2 volle eetlepels ongezouten roomboter
1 ui
4 teentjes knoflook
zout of kippenbouillonpoeder naar smaak

Ingrediënten bechamelsaus
4 volle eetlepels ongezouten roomboter
3 volle eetlepels tarwebloem
500 ml melk
250 ml room
snufje gemalen nootmuskaat
snufje gemalen piment
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Ingrediënten overig
1 pakje wontonvellen
1 pakje Italiaanse Parmezaanse kaas

Bereidingswijze
Doe de bakkeljauwfilets in een ruime pan met water en kook deze circa 15 minuten. Giet het in een vergiet en spoel drie- tot viermaal grondig af door erin te knijpen onder stromend water. Het drie- tot viermaal grondig spoelen is nodig om de bakkeljauw te ontzouten. Laat het vervolgens goed uitlekken en knijp extra goed het overtollige vocht eruit. Snipper de Madam Jeanette peper en de uien fijn.
Verhit in een ruime pan de olie en fruit eerst hierin de Madam Jeanette peper en uien. Zodra, deze wat bruinig zijn, voeg dan de bakkeljauw en zout of kippenbouillonpoeder naar smaak toe. Laat het geheel circa 5 minuten goed bakken op middelhoog vuur. Voeg na 5 minuten de pomodoro tomatensaus toe en schep alles goed om. Bak het geheel nog circa 10 tot 15 minuten op middelhoog vuur. Deze bakkeljauw saus mag niet te vochtig zijn. Zet de bakkeljauw heel even opzij.

Nu ga je met het tajerblad aan de slag. Snijd de stelen los van de bladeren. Spoel vervolgens deze 1 voor 1 onder stromend water, stapel ze op en snijd het goed opgerold in dunne reepjes. Indien, er nog dikke nerven aan de bladeren zitten, kun je deze wegsnijden en weggooien. Snipper de uien en knoflook heel fijn. Verhit in een ruime pan de roomboter en fruit hierin de uien en knoflook glazig. Voeg dan de fijngesneden tajerblad en zout of kippenbouillonpoeder naar smaak toe. Schep om, verwerk het net als spinazie en zet ook heel even weg.

Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng er de bloem door en laat op laag vuur circa 3 minuten garen. Voeg op laag vuur al roerend met een garde melk, gemalen nootmuskaat en gemalen piment toe. Laat het geheel op laag vuur al roerend circa 2 tot 3 minuten zacht koken. Breng op smaak met eventueel zout en versgemalen zwarte peper en zet de saus ook heel even weg.

Ik heb een ovenschaal gebruikt van 28 X 18 cm met een hoogte van 5 cm. Verdeel een laagje bakkeljauw over de bodem. Dek af met een 2 laagjes wontonvellen (12 vellen in totaal). Schep dan een laagje tajerblad en bechamelsaus hierop en dek wederom af met 2 laagjes wontonvellen (12 vellen in totaal). Doe dan weer een laagje bakkeljauw, tajerblad en bechamelsaus en dek tenslotte af met 2 laagjes wontonvellen (12 vellen in totaal). Bedek de wontonvellen (het laatste laag) met een royaal laagje bechamelsaus en bestrooi teven royaal met Parmezaanse kaas. Bak deze schotel circa 45 minuten goudbruin op 180 graden. Serveer met een groene salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *