Madam Jeanette

tokotheek_madam_jeanette
De Madam Jeanette is een beroemde Surinaamse krullige gele peper en klaarblijkelijk vernoemd naar een vurige prostituee. Wordt veelvuldig gebruikt in de Surinaamse, Antilliaanse keuken en West-Indische keuken. Ze is erg pittig. Het capsicum gehalte van deze hete dame heeft raakvlakken met de Scotch Bonnet peper (bekend onder de Jamaicanen) en de Habanero, afkomstig uit Cuba. Note: verwar de Madam Jeanette in de toko niet met de Scotch Bonnet. Scotch Bonnet is qua vorm wat lomper, niet zo slank en kronkelig als de Madam Jeanette en er is ook een smaakverschil. Madam Jeannette is qua smaak aromatischer dan de Scotch Bonnet. Ik wil de Scotch Bonnet niet verwerpen, want Scotch Bonnet is ook een heerlijke peper en is ondenkbaar in de Jamaicaanse Jerky marinade. Houbaarheid Madam Jeanette: kun je vrij lang in de vriezer bewaren.