Jujube thee met gember, kaneel en rock sugar

jujube thee
Een eeuwenoude traditie uit de Chinese cultuur is het drinken van thee en is daarmee de oudste theecultuur in de wereld. Jujube is zowel in de Chinese als in de Indiase cultuur een bekend fenomeen, aangezien deze dadel een geneeskrachtige werking heeft bij stress en slapeloosheid. Vrouwen kunnen het beste jujube gebruiken na hun menstruatieperiode, aangezien jujube gunstig is bij het zuiveren van het bloed. Echter, heeft deze thee niet alleen een geneeskrachtige werking op het menselijk lichaam, het is ook een thee die heerlijk verwarmend is tijdens de herfst- en wintermaanden. So, go for it!

jujube thee

Jujube thee met gember, kaneel en rock sugar
Totale bereiding: 10 minuten, exclusief prutteltijd
4 tot 6 personen

Ingrediƫnten
30 gram gember
1200 ml water
100 gram jujube
1 kaneelstokje
20 gram rock sugar

Bereidingswijze
Snijd de gember inclusief de schil in dikke plakken. Zet een ruime pot met water op het vuur en voeg de plakjes gember, jujube, kaneelstokje en rock sugar toe. Breng het water aan de kook. Zodra het water begint te koken, doe dan de deksel op de pan en laat deze het geheel maximaal 2 uur pruttelen op een laag pitje.

Zeef de thee en serveer liefs warm in mooie Chinese kopjes. Je mag het ook koud drinken, maar ik prefereer een warm kopje van deze thee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *