Wontonbakjes gevuld met makreel

wontonbakjes gevuld met makreel op tokotheek
Deze snack als “x-mas special” is ideaal om te maken als jij je gasten/vrienden/familie of kennissen wilt voorzien van een klein hapje bij binnenkomst. Het is een klein welkomsthapje om de smaakpapillen van een ieder op scherp te zetten. De wontonbakjes kunnen tevens een dag van te voren gebakken worden en je kunt ze opbergen in een goed afsluitbare Tupperware bakje. Geniet ervan!

wontonbakjes gevuld met makreel op tokotheek

Wontonbakjes gevuld met makreel
Totale bereiding: ½ uur
15 stuks

Ingrediënten wontonbakjes
15 stuks wontonvellen
wat roomboter

Ingrediënten makreelvulling
2 blikjes makreel in zonnebloemolie
1 middelgrote ui
¼ Madam Jeanette peper
1 theelepel zout
2 theelepels Japanse rijstazijn

Ingrediënten salsa
1 middelgrote ui
¼ Madam Jeanette peper
½ rode lombok peper
50 gram komkommer
2 eetlepels en 1 theelepel Japanse rijstazijn
1 eetlepel suiker
1 eetlepel water
½ theelepel zout

Bereidingswijze
Ontdooi de wontonvellen en voorverwarm de oven op 180 graden.

Smelt wat roomboter in een steelpannetje en laat deze enigszins afkoelen. Smeer elk wontonvelletje aan beide kanten met roomboter en plaats elk velletje in de uitholling van een muffinvorm. Druk met beleid elk velletje in de uitholling dat het een bakje vormt. Bak ze circa 7-8 minuten in de oven tot ze goudbruin en crispy zijn en tot je 15 stuks hebt. Haal ze uit de oven en laat de wontonbakjes afkoelen.

De makreel die ik heb gebruikt is van het merk Princes, te koop in elke supermarkt. Het nettogewicht per blik is 125 gram en het uitlekgewicht is 90 gram. Open de blikjes, haal de makreel eruit en gooi zoveel mogelijk makreel-olie weg op 1 theelepel na. Snijd de ui en de Madam Jeanette ultra fijn. Mix de ui en Madam Jeanette peper met de makreel en voeg de makreel-olie, het zout en de Japanse rijstazijn toe. Prak het geheel wat grofjes met een vork, meng en zet weg.

Maak nu de salsa. Snijd de ui, Madam Jeanette peper en rode lombok peper ultra fijn. Ontdoe de komkommer van de zaadlijst en snijd tevens ultra fijn in blokjes. Mix de ui, Madam Jeanette peper, rode lombok peper en komkommer met de Japanse rijstazijn, suiker, water en zout en zet heel even weg.

Vul tot slot de wontonbakjes met de makreel en garneer met de salsa als topping.

Serveer dit gerechtje als een amuse, klein hapje of appetizer.

Tip: de wontonbakjes kun je een dag van te voren maken en in een goed afgesloten Tupperware bakje bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *