Suen sum drooggebakken met fa chong
- 13 december 2016
- Aziatisch, Bijgerechten, Chinees, Surinaams, Vlees
- Shakita
- 2 Comments.
Aan dit recept hoef ik weinig woorden aan vuil te maken, het is ontiegelijk lekker.
Ga het maken en serveer direct met warme rijst. Yammie!
Suen sum drooggebakken met fa chong
Totale bereiding: 20 minuten
4 personen
Ingrediënten
2 bosjes suen sum
2 stuks fa chong
2 middelgrote uien
4 teentjes knoflook
2 duimgroot stukjes gember
4 eetlepels arachideolie
1 kippenbouillonblokje
3 theelepels suiker
3 theelepels Shaoxing Hua Diao Chiew
3 theelepels sojasaus light
1 ½ theelepel sesamolie
Bereidingswijze
Snijd suen sum in stukken van circa 7 cm lang, de fa chong diagonaal in stukjes en snipper de uien. Schil de gember en snijd deze en de knoflook fijn.
Verhit de olie in een ruime pan of wok en fruit de uien goudbruin. Voeg daarna de fa chong, bouillonblokje en suiker toe. Roerbak het geheel circa 1-2 minuten op middelhoog vuur.
Als de fa chong mooi gebakken en gekarameliseerd is, voeg dan de suen sum toe en roerbak het circa 5-7 minuten onder voortdurend scheppen. Indien, het roerbakken te hard gaat, zet dan het vuur wat zachter.
Schuif het geheel een beetje aan de kant in de pan of wok en maak plaats voor de gember en knoflook. Fruit deze circa 1 minuut in de al aanwezige olie en schep alles goed om.
Blus af met Shaoxing rijstwijn, sojasaus light en sesamolie.
Serveer direct met warme rijst.
Just yum! En snel. En makkelijk. Oh ja en lekker!
Hi Renzo, je bent wederom aan de slag gegaan met een recept van tokotheek. Joepiedepoepie!
Superfijn om te lezen dat je het lekker vond smaken. Doet me goed! Thnx. Vriendelijke groetjes, Shakita