Orgeade met selasih en lychee

orgeade met selasih op tokotheek
Ik ben soms zoooo blij met mijn culinaire familie. Via hun krijg ik thnk God ook input om spectaculaire recepten op mijn blog te zetten. Alle credits gaan deze keer naar mijn nicht Sarita, zij bracht me op dit fantastisch idee om dit hilarisch drankje te gaan maken. Het ziet er visueel prachtig uit met de gewelde selasih. Ik heb dit drankje geserveerd tijdens een etentje met vrienden en zij vonden dit heerlijk verfrissend. Nou, ik zou zeggen probeer jij het ook uit, want heerlijk verfrissend kun je goed gebruiken op een warme dag met zweet op je rug en klotsende oksels. En, stel hè, dat je dit gaat maken, je gaat dan gegarandeerd indruk maken!

orgeade met selasih op tokotheek

Orgeade met selasih en lychee
Totale bereiding: 40 minuten
1 volle karaf (4-6 personen)

Ingrediënten selasih
4 theelepels selasih
350 ml water

Ingrediënten orgeade
1 blikje lychee siroop (inhoud 565 gram)
550 ml water
3 eetlepels orgeade

Bereidingswijze
Wel de selasih een ½ uurtje in 350 ml koud water en zet weg. Na een ½ uurtje zullen de zaadjes verveelvoudigd zijn in volume.

Maak het blikje met lychees open en zeef het vocht in een karaf (je houdt circa 350 ml lychee vocht over). Gooi de lychees niet weg, snijd deze in hele fijne blokjes en zet weg.

Giet vervolgens bij het lychee vocht 550 ml water en roer de orgeade in het geheel. Proef het geheel en voeg eventueel naar smaak wat meer orgeade toe voor meer zoetigheid.

Doe per glas, 1 theelepel gewelde selasih, 1 eetlepel gesneden lychee, 4 ijsblokjes of een handjevol crushed ice en schenk de lychee-water siroop eroverheen. Plaats een dik rietje in het glas, zodat selasih en stukjes fruit opgeslurpt kunnen worden.

Tip: je kan de lychee-water siroop van te voren maken en zet dan weg in de koelkast, zodat deze ijs-en-ijskoud wordt. Zet de gewelde selasih en gesneden lychee separaat weg in de koelkast. Bij het serveren doe je dan de hoeveelheden per glas, zoals hierboven beschreven, exclusief ijsblokjes/crushed ice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *