Selasih
Selasih heeft zoveel andere benamingen. Het wordt ook tukmaria, takmaria, falooda, sabja of subja genoemd. Ze zijn eigenlijk de gedroogde zaden van de Thaise basilicum en zijn zwart van kleur. In Aziƫ wordt selasih veelvuldig gebruikt in zoete drankjes en desserts. Selasih moet voor gebruik eerst geweld worden in water en als de zaden zijn uitgezet lijken ze op de pitjes van passievrucht. Qua smaak vrij smakeloos, maar ontzettend hilarisch in drankjes. Op een koele, droge en donkere plek zijn de zaden luchtdicht maanden tot jaren houdbaar.
Categorieën
Afrikaans
Arabisch
Aziatisch
Bijgerechten
Caraibisch
Chinees
Divali
Drankjes
Eieren
Fusion
Hindoestaans
Hoofdgerechten
Huisgemaakt
Indiaas
Indisch
Indonesisch
Jamaicaans
Japans
Javaans
Kantonees
Kerst
Koreaans
Laotiaans
Maleisisch
Nagerechten
Nederlands
OudenNieuw
Pakistaans
Portugees
Sichuan
Snacks
Spaans
Surinaams
Taiwanees
Thais
Valenciaans
Varia
Vegetarisch
Vietnamees
Vis
Vlees
Voorgerechten
Zuid-Amerikaans
Zuidoost-Aziatisch
Zoek en vind
Contact
shakita@tokotheek.nl
Social media
Disclaimer
De op deze website geplaatste beelden en teksten zijn eigendom van tokotheek en mogen niet gebruikt worden door anderen zonder toestemming van tokotheek.