Broad beans hummus

Broad beans hummus
Dit is een broad bean hummus. Broad beans zijn tuinbonen bekend onder verschillende namen, zoals Fava bonen, veldbonen of faba bonen. Deze broad beans zijn groter dan bruine bonen en hebben een aangename melige, aromatische smaak. Als je van kikkererwten hummus kunt maken dan kan het ook zeker met broad beans. In dit recept hoef je niets te wellen. Ik heb broad beans uit blik gebruikt en op smaak gebracht met pindakaas, Madam Jeanette peper en andere kruiden/ingredienten. Benieuwd hoe ik dit heb gedaan? Check dan snel het recept!

Broad beans hummus

Broad beans hummus
Totale bereiding: ½ uur
4 personen

Ingrediënten broad beans hummus
1 blikje broad beans
5 teentjes knoflook
1 grote ui
1 Madam Jeannette peper
2 theelepels komijnzaad
5 eetlepels olijfolie
1 groente- of kippenbouillonblokje
2 theelepels suiker
½ theelepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel zoete paprikapoeder
sap van ½ citroen
1 volle eetlepel pindakaas
130 ml groente-of kippenbouillon of water
zout naar smaak

Ingrediënten garnering
wat witte sesamzaadjes
wat zoete paprikapoeder
wat broad beans
wat basilicum blaadjes
scheutje olijfolie

Bereidingswijze
Lek de broad beans eerst uit en doe ze daarna op een bord. Hou een handvol broad beans achter voor de garnering.

Hak de knoflook, ui en Madam Jeanette peper fijn in een hakmolen. Rooster het komijnzaad in een pannetje en maal fijn tot poeder in een vijzel.

Verhit de olie in een pan en fruit hierin het knoflook-ui-Madam Jeanette mengsel tot alles heerlijk gaat ruiken. Voeg daarna de gemalen komijn, groente- of kippenbouillonblokje, suiker, zowel gerookte als zoete paprikapoeder, citroensap en broad beans toe. Schep het geheel goed om en bak het circa 2-3 minuten goed door.

Doe 50 ml groente- of kippenbouillon of water bij de massa, zet het vuur op een laag pitje, doe de deksel op de pan en laat het geheel circa 20 minuten sudderen. Ik doe het op deze manier, want door deze methode te hanteren gaan alle ingrediënten eerst goed met elkaar kennismaken.

Na 20 minuten, schep je de broad beans in een staafmixer, voeg de pindakaas en 80 ml groente-of kippenbouillon of water toe. Mix het geheel krachtig met de staafmixer tot een smeuïge massa en breng eventueel met wat extra zout op smaak als het nog te vlak smaakt.

Doe de hummus in een mooie schaal en garneer met wat witte sesamzaadjes, zoete paprikapoeder, broad beans, basilicum blaadjes en een scheutje olijfolie.

Serveer met brood, liefs warm uit de oven en het dippen in de hummus kan beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *