Egg drop soep

egg drop soep
Egg drop soep is een populaire Chinese soep die in de Chinese cuisine from scratch is ontstaan. De Chinese variant is meestal gebonden met maïzena of aardappelzetmeel. Aangezien, ik niet zo dol ben op de gebonden variant, heb ik de mijne niet gebonden klaargemaakt. De eieren worden in mijn variant gedropt in een heldere kippen- of groentebouillon. Het is een hele makkelijke maar verrassend lekkere soep met als basis een bouillon met daarin geklutste eieren. Zit je even krap bij kas of ben je gewoon lui geweest en weinig boodschappen gedaan. Welk motief je ook hebt, met wat eieren en een kippen- of groentebouillon heb je in no-time een heel makkelijk lekker, gezond en goedkoop soepie!

egg drop soep

Egg drop soep
Totale bereiding: 15 minuten
2 personen (in ruime soepkommen)
4 personen (in kleine Chinese kommetjes)

Ingrediënten soep
1 duimgroot stukjes gember
4 medium sized eieren
1 blikje baby maïs
800 ml kippen- of groentebouillon
1 eetlepel sojasaus light

Ingrediënten garnering
2 lente-uitjes (fijngesnipperd)
¼ stuk komkommer (vrij dungesneden)

Bereidingswijze
Snijd de gember inclusief schil in dunne plakjes. Kluts vervolgens de eieren in een kom en chop de baby maïs in kleine stukjes. Zet alles opzij.

Breng in een ruime pan de kippenbouillon aan de kook. Voeg de gember, de sojasaus light en de baby maïs toe. Doe de deksel op de pan, zet het vuur op middelhoog en laat alles circa 10 minuten pruttelen.

Na 10 minuten voeg je de geklutste eieren in een straal toe aan de bouillon, terwijl je met een garde de eieren zachtjes door de bouillon los roert.

Zet het gas uit, roer de eieren circa 1 minuut door de bouillon en verwijder de gember plakken.

Serveer de soep, strooi tot slot wat lente-uitjes over de soep en doe er stukjes komkommer bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *