Sopropo met gerookte kip

sopropo met gerookte kip
Als je sopropo niet eerder hebt gegeten, wil ik je vooraf attenderen dat dit gerecht niet voor iedereen is weggelegd. Sopropo is een bittere groente en niet iedereen kan deze bittere smaak appreciëren. Ik hou van sopropo, sterker nog, ik ben dol op sopropo en denk dat het ermee te maken heeft dat bij mij deze bittere smaak letterlijk met de paplepel is ingegoten. Voor mensen die de smaak van sopropo kennen, zou ik zeggen maak sopropo es een keer klaar met gerookte kip. Enne, mensen die de smaak niet kennen en dit nooit eerder hebben gegeten zou ik zeggen, ga op onderzoek uit, wees nieuwsgierig en wellicht vindt je het toch lekker, eet smakelijk!

sopropo met gerookte kip

Sopropo met gerookte kip
Totale bereiding: 45 minuten
4 personen

Ingrediënten
1 sopropo van circa 400 gram
1 volle eetlepel zout
voldoende water om sopropo te blancheren
1 stuk gerookte kippendij van circa 350 gram
2 grote uien
6 stuks cocktail tomaten
½ Madam Jeanette peper
1 groentebouillon- of kippenbouillonblokje
8 eetlepels zonnebloemolie
scheutje water

Bereidingswijze
De sopropo in de lengte halveren, de zaadlijsten met een lepel eruit schrapen en weggooien. Vervolgens de sopropo in reepjes of halve maandjes snijden en mix met het zout. Zet de sopropo 10 minuten weg. Breng in een ruime pan of steelpan water aan de kook en blancheer hierin de sopropo kort. Giet de sopropo onmiddellijk in een vergiet en spoel onder stromend koud water. Laat uitlekken en zet weg.

Haal de kip uit de verpakking en hak in hapklare stukken. Snipper de uien en Madam Jeanette peper fijn. Hak vervolgens de tomaten grof.

Verhit de olie in een ruime pan of wok en fruit de uien tot het heerlijk gaat ruiken. Voeg daarna de stukjes kip, de tomaten, de Madam Jeanette peper en het groentebouillon- of kippenbouillonblokje toe en bak alles circa 10 minuten tot de kip niet meer rossig is. Doe de sopropo erbij en roer het geheel goed door. Giet er een scheutje water bij, doe de deksel op de pan en laat alles op middelhoog vuur circa 15 minuten sudderen.

Na 15 minuten te hebben gesudderd, kun je het vocht verdampen door het vuur op hoog te zetten. Houdt de sopropo in beweging, zo verdampt het meeste vocht.

Als het meeste vocht is verdampt dan is de sopropo klaar om geserveerd te worden met witte rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *