Chinese aubergine met miso

Chinese aubergine met miso
Chinese aubergines zijn smalle lange lichtpaarse aubergines. Verder is het velletje dun in tegenstelling tot de reguliere aubergines in Europa. Chinese aubergines zijn qua textuur zachter en smaken delicater. Daarom zijn de meeste Aziaten dol op deze variant en verwerken ze ook liefs deze variant in hun Aziatische gerechten. In mijn recept heb ik deze beauties klaargemaakt met Japanse miso. Nieuwsgierig geworden, check dan het recept!

Chinese aubergine met miso

Chinese aubergine met miso
Totale bereiding: ½ uur
4 personen

Ingrediënten Chinese aubergine
5 tot 6 stuks Chinese aubergines
500 – 700 ml zonnebloemolie

Ingrediënten saus
1 eetlepel shiro miso
2 eetlepels Chia Fan Rice Chiew
1 eetlepel sojasaus dark
1 eetlepel sojasaus light
1 eetlepel sesamolie
1 theelepel witte gemalen peper
3 theelepels suiker

Ingrediënten overig
1 duimgroot stukje gember
4 teentjes knoflook
2 stuks gedroogde kleine chilipepers

Ingrediënten garnering
2 lente-uitjes

Bereidingswijze
Was en snijd de aubergine in schuine plakjes. Dep droog met keukenpapier. Laat de olie in een ruime pan of wok goed heet worden en frituur de plakjes aubergine circa 2 tot 3 minuten. Verwijder de plakjes uit de olie, laat goed uitlekken op keukenpapier en zet opzij. Verwijder de overtollige olie uit de pan of wok op 2 eetlepels olie na en zet de pan heel even weg.

Maak de saus. Meng alles in een kom en zet opzij.

Schil de gember en snipper deze, de knoflook en de gedroogde chilipepers zeer fijn. Zet opzij.

Zet de pan met de 2 eetlepels olie op het vuur en verhit de olie. Fruit gember, knoflook en chilipepers tot alles heerlijk begint te ruiken en voeg daarna de gefrituurde aubergines toe. Roerbak het geheel circa 30 seconden tot 1 minuut en voeg vervolgens de saus toe. Mix het geheel goed en roerbak alles nog een 30 seconden tot 1 minuut en klaar is klara.

Snipper tenslotte de lente-uitjes fijn en bestrooi het over het gerecht.

Serveer zeer zekers met warme witte rijst, want met rijst is dit gerecht het allerlekkerst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *