Kimchi Bloody Mary
’s werelds meest befaamde cocktail, Bloody Mary, wie kent het niet! Het idee om deze cocktail te gaan maken kwam tot stand toen ik de eerste keer zelf kimchi had gemaakt en merkte dat er na een paar dagen best veel vocht vrijkwam uit de kimchi. Ik dacht, ik moet iets met het sap doen, er zit zoveel smaak in! En, toen ging het lampje branden en mijn “Kick-Ass Kimchi Bloody Mary” kwam tot leven. Als je een flinke oppepper kunt gebruiken, maak dan deze Bloody Mary!
Kimchi Bloody Mary
Per persoon per longdrink
Ingrediƫnten
30 ml kimchi sap, uitgeknepen uit mijn huisgemaakte kimchi of een kant-en-klare kimchi
wat blokjes of crushed ijs
50 ml tomatensap
30 ml vodka
1 volle eetlepel citroensap
1 theelepel worcestersaus
zout
versgemalen zwarte peper
bleekselderij blaadjes
Bereidingswijze
Knijp het vocht uit de kimchi tot je circa 30 ml sap hebt.
Pak een long drink glas en vul dit half met blokjes ijs of crushed ijs. Vul het glas met kimchi sap, tomatensap, vodka, citroensap en worcestersaus.
Roer het geheel met een lepel. Proef en breng eventueel op smaak met xtra zout en versgemalen zwarte peper.
Garneer met de bleekselderij blaadjes en serveer.
Wel gedurfd, een kimchi Bloody Mary en zeker creatief. Ga ik het maken, weet ik niet zeker. Maar vind wel een heel leuk idee. Groetjes
Niet dat het moet, maar omdat het kan. Dankjewel voor je reactie. Met culi groetjes, Shakita