Gestoomde eieren in dashi

gestoomde eieren in dashi
Gestoomde eieren zijn vrij populair in de Chinese, Japanse en de Koreaanse cuisine. Deze manier van eieren bereiden heb ik helemaal omarmt, vanwege de slimme techniek en je krijgt ‘fluffy silky custard-like’ eieren. Ideaal om klaar te maken op een doordeweekse dag als je niet veel tijd en zin hebt om lang in de keuken te staan. Het is in een mum van tijd klaar en het is heerlijk met een kopje rijst. Enjoy!

gestoomde eieren in dashi

Gestoomde eieren in dashi
Totale bereiding: ½ uur
4 personen

Ingrediënten
200 ml dashi
2 stuks lente-uitjes
scheutje olie
1 theelepel zout
4 grote eieren

Bereidingswijze
Maak eerst de dashi (zie hiervoor een eerdere post) en zet het heel een weg.

Snipper de lente-uitjes fijn en doe in een hittebestendig kommetje. Verhit een scheutje olie in een steelpan tot het gaat roken. Giet de olie over de lente-uitjes, meng en breng op smaak met een snufje zout. Zet deze olie opzij.

Doe de dashi, het water en het zout in een kom. Breek ook de eieren in de kom en klop het geheel met een garde door elkaar. Doe het eiermengsel door een zeef in een hittebestendig schaaltje en dek af met plasticfolie.

Pak een ruime pan met een passende, goed afsluitende deksel waarin het schaaltje met het eiermengsel ruim past. Giet een laagje water van circa 5 cm in de pan en breng het water aan de kook. Leg een stoomonderlegger in het water op de bodem van de pan. Zet het schaaltje met het eiermengsel op de onderlegger en sluit de pan af met de deksel. Stoom het eiermengsel circa 10 minuten op middelhoog vuur. Zet na 10 minuten het vuur op een laag pitje en stoom het mengsel circa 5 minuten.

Zet het vuur uit en til het kommetje m.b.v. een theedoek voorzichtig uit de pan. Besprenkel met de lente-ui olie en serveer warm met rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *