Mango lassie
Tijdens Divali mag iets zoets niet ontbreken! Daarom heb ik deze mango lassie als zoetigheid tijdens deze Divali gecreëerd. Mango lassie is een zeer populaire smoothie drankje in India. Ik dronk mango lassie voor de eerste keer in een Indiaas restaurant en was onmiddellijk hoteldebotel verliefd op dit drankje. Het is supersimpel om het te maken en het resultaat is overweldigend! Ik heb in mijn recept ingeblikte kesar mango pulp gebruikt van het merk TRS. Ik zie je al nadenken, mango pulp uit een blikkie? Geloof me, deze ingeblikte pulp is “the bomb” en gemaakt van zoete kesar mango’s (bekende mango in India). Het is een heerlijke pulp, zou je niet zeggen van iets uit een blikkie en daarom ideaal voor deze lassie. Enjoy!
Mango lassie
Totale bereiding: 10 tot 15 minuten
4 tot 6 personen
Ingrediënten
10 stuks groene kardemom peulen
1 eetlepel zongerijpte kokosnoot stukjes (verkrijgbaar bij AH)
snufje saffraan
1 theelepel suiker
1 blik kesar mango pulp van het merk TRS
2 cups volle yoghurt
1 cup halfvolle melk
8 eetlepels suiker
Bereidingswijze
Kneus de kardemom peulen en doe de pitjes in een vijzel. Maal de pitjes fijn tot een poeder en zet heel even opzij.
Ontdoe de kokos stukjes met een scherp mesje van de bruine schil en hak fijn in een hakmolen. Meng de gehakte kokos samen met saffraan en suiker, doe in een kommetje en zet opzij om de lassie mee te garneren.
Voeg in een blender mango pulp, yoghurt, melk, suiker en gemalen kardemompoeder. Blender het geheel tot een egale smoothie substantie.
Doe het geheel in de koelkast en laat het ijs-en-ijskoud worden.
Verdeel de mango lassie in 4 mooie longdrink glazen en bestrooi met kokos-saffraan-suiker mengsel.
Doe leuke rietjes in de glazen en serveer!
Vandaag de lassie gemaakt om uit te proberen voor 2e kerstdag. Is goed gelukt! Heerlijk frisse smoothie, lekker dik!
Hi Rixt,
Dank voor je bericht. Superfijn om te lezen dat het goed gelukt is, top. Ja idd heerlijk fris en lekker dik!
Groetjes en fijne feestdagen, Shakita