Zwarte knoflook

zwarte knoflook
Zwarte knoflook of te wel black garlic is gefermenteerde knoflook en wordt al jaren in de Japanse, Zuid-Koreaanse en de Chinese keuken gebruikt. Nog niet immens populair in heel Europa. Gelukkig wel sporadisch verkrijgbaar in Nederland in speciale delicatessenzaken. Helaas, niet te verkrijgen in de toko’s. Check de site zwarte knoflook. Ik heb de mijne gehaald bij Zuijders in Arnhem. Maar, goed, de beschikbaarheid en verkooplocaties even terzijde. Hoe smaakt deze knoflook? Zwarte knoflook heeft een zachte-zoete-sojasausachtige smaak en smaakt minder knoflookerig dan de reguliere witte knoflook (je zal geen last hebben van een slechte adem). Met zwarte knoflook kun je een vinaigrette of knolooksaus maken. Kan ook goed toegepast worden in roerbakgerechten. Het is een heerlijke lekkernij en zeker een nieuwe aanwinst op culinair gebied. Goed afgesloten in de verpakking is het op een koele, droge en donkere plek of in de koelkast vrij lang houdbaar.