Nigellazaad
Nigellazaad is pikzwart qua kleur en tref je in de Indiase, Pakistaanse en Turkse keuken aan. Het wordt vaak verward met zwarte komijn (kala djiera). Nigellazaad is geen zwarte komijn, maar kalonji of te wel uienzaad. Ongeroosterd, totaal nietszeggend qua smaak. Geroosterd heeft het een muskaat nootachtige smaak. Wordt toegepast in Indiase currymengsels of wordt als smaaktoevoeging gestrooid op Turks brood (lavas). Vrij lang houdbaar op een koele, droge en donkere plek.
Categorieën
Afrikaans
Arabisch
Aziatisch
Bijgerechten
Caraibisch
Chinees
Divali
Drankjes
Eieren
Fusion
Hindoestaans
Hoofdgerechten
Huisgemaakt
Indiaas
Indisch
Indonesisch
Jamaicaans
Japans
Javaans
Kantonees
Kerst
Koreaans
Laotiaans
Maleisisch
Nagerechten
Nederlands
OudenNieuw
Pakistaans
Portugees
Sichuan
Snacks
Spaans
Surinaams
Taiwanees
Thais
Valenciaans
Varia
Vegetarisch
Vietnamees
Vis
Vlees
Voorgerechten
Zuid-Amerikaans
Zuidoost-Aziatisch
Zoek en vind
Contact
shakita@tokotheek.nl
Social media
Disclaimer
De op deze website geplaatste beelden en teksten zijn eigendom van tokotheek en mogen niet gebruikt worden door anderen zonder toestemming van tokotheek.