Chana dal
Chana dal, gele spliterwten of yellow split peas zijn gedroogde gele spliterwten, waarvan het velletje is verwijderd. Daardoor vallen de erwten in twee stukken uit elkaar: ze splitsen, vandaar de naam, spliterwten. Je kunt ze dan ook herkennen aan de vorm: de ene kant is bol, de andere plat. Het weghalen van het velletje heeft als voordeel dat je ze direct in een maaltijd kunt verwerken zonder de erwten eerst te hoeven doppen. Verder heb je de groene variant, namelijk de groene spliterwten, waarmee vaak erwtensoep in Nederland wordt gemaakt. Chana dal goed afgesloten in de verpakking is op een koele, droge en donkere plek maanden/jaren houdbaar.
Categorieën
Afrikaans
Arabisch
Aziatisch
Bijgerechten
Caraibisch
Chinees
Divali
Drankjes
Eieren
Fusion
Hindoestaans
Hoofdgerechten
Huisgemaakt
Indiaas
Indisch
Indonesisch
Jamaicaans
Japans
Javaans
Kantonees
Kerst
Koreaans
Laotiaans
Maleisisch
Nagerechten
Nederlands
OudenNieuw
Pakistaans
Portugees
Sichuan
Snacks
Spaans
Surinaams
Taiwanees
Thais
Valenciaans
Varia
Vegetarisch
Vietnamees
Vis
Vlees
Voorgerechten
Zuid-Amerikaans
Zuidoost-Aziatisch
Zoek en vind
Contact
shakita@tokotheek.nl
Social media
Disclaimer
De op deze website geplaatste beelden en teksten zijn eigendom van tokotheek en mogen niet gebruikt worden door anderen zonder toestemming van tokotheek.