Zwarte mung splitbonen
Dit zijn zwarte mung splitbonen. Ze zijn zwart van kleur en worden gespleten, net zoals bij spliterwten. Zoals allerlei andere bonen zijn ook deze bonen erg voedzaam en rijk aan eiwitten en vezels, waardoor ze een goede vleesvervanger zijn. Je kunt zwarte mung splitbonen verwerken in soepen om een dahl (linzensoep) te maken, maar verwerken in salades kan ook. Hoe te gebruiken: je hoeft deze splitbonen niet van te voren te wellen. Wel goed wassen tot het water helder is en dan circa 1 uur koken met specerijen ‘to your liking’, daarna afgieten en opdienen. Goed afgesloten in de verpakking zijn deze splitbonen op een koele, droge en donkere plek jaren houdbaar.
Categorieën
Afrikaans
Arabisch
Aziatisch
Bijgerechten
Caraibisch
Chinees
Divali
Drankjes
Eieren
Fusion
Hindoestaans
Hoofdgerechten
Huisgemaakt
Indiaas
Indisch
Indonesisch
Jamaicaans
Japans
Javaans
Kantonees
Kerst
Koreaans
Laotiaans
Maleisisch
Nagerechten
Nederlands
OudenNieuw
Pakistaans
Portugees
Sichuan
Snacks
Spaans
Surinaams
Taiwanees
Thais
Valenciaans
Varia
Vegetarisch
Vietnamees
Vis
Vlees
Voorgerechten
Zuid-Amerikaans
Zuidoost-Aziatisch
Zoek en vind
Contact
shakita@tokotheek.nl
Social media
Disclaimer
De op deze website geplaatste beelden en teksten zijn eigendom van tokotheek en mogen niet gebruikt worden door anderen zonder toestemming van tokotheek.