Peking eend kant-en-klaar

Peking eend
Geroosterde Chinese Peking eend is kant-en-klaar, vacuüm verpakt en ingevroren te verkrijgen in de toko’s. Het is erg handig om dit in je eigen vriezer te hebben, omdat je dit vooral op hectische dagen snel kunt verwerken in roerbakgerechten en eventueel in een nasi, bami, salade of een soep. Aangezien, de verpakking nog best groot is, is het handig om het vlees in porties in te vriezen als je niet alles gaat gebruiken. Haal het vlees uit de vriezer en ontdooi het, dat het wat zacht is, maar nog redelijk bevroren is en hak het bevroren vlees met een hakmes in grote stukken. Leg wat je nodig dient te hebben apart en doe de andere hanteerbare stukken in diepvrieszakjes en leg het terug in de vriezer voor volgende maaltijden. Het gedeelte dat je gaat gebruiken, wel compleet ontdooien, daarna droogdeppen met keukenpapier. Vervolgens kun je het krokant bakken op het vel in wat olie of laat de oven het werk doen. Ten slotte in plakjes snijden en verder verwerken. Zie ook de gebruiksaanwijzing op de verpakking.