Morjon
Morjon tomatensardientjes zijn ingeblikte sardientjes in tomatensaus en is bij iedere Surinamer in de voorraadkast te vinden. Het wordt kort gebakken met voornamelijk Madam Jeanette pepers, uitjes en tomaten. Het doel van een blikje Morjon in de Surinaamse keuken is om snel iets op tafel te krijgen op hectische dagen of wanneer er niets meer in huis is, dient een blikje Morjon als noodrantsoen. Wordt veelal gegeten met geplette roti (paratha), rijst of op brood. Aangezien, het ingeblikt is, is het wel jaren houdbaar.
Categorieën
Afrikaans
Arabisch
Aziatisch
Bijgerechten
Caraibisch
Chinees
Divali
Drankjes
Eieren
Fusion
Hindoestaans
Hoofdgerechten
Huisgemaakt
Indiaas
Indisch
Indonesisch
Jamaicaans
Japans
Javaans
Kantonees
Kerst
Koreaans
Laotiaans
Maleisisch
Nagerechten
Nederlands
OudenNieuw
Pakistaans
Portugees
Sichuan
Snacks
Spaans
Surinaams
Taiwanees
Thais
Valenciaans
Varia
Vegetarisch
Vietnamees
Vis
Vlees
Voorgerechten
Zuid-Amerikaans
Zuidoost-Aziatisch
Zoek en vind
Contact
shakita@tokotheek.nl
Social media
Disclaimer
De op deze website geplaatste beelden en teksten zijn eigendom van tokotheek en mogen niet gebruikt worden door anderen zonder toestemming van tokotheek.