Trassie
Trassie, trassi, terasi, belachan of te wel khapi is een gefermenteerde garnalenpasta. Bakar betekent gebakken. Het is een enorme smaakmaker in de Aziatische keuken en wordt vaak met mate gebruikt in gerechten, aangezien het al vrij zout is. Een theelepeltje kan al voldoende zijn in een gerecht. De geur is niet plezant en heeft een penetrante vissige geur. Maar, in de Aziatische keuken is dit ingrediƫnt ondenkbaar en essentieel in vele gerechten. Het wordt verwerkt in curries, boemboes, salades, stoofgerechten, roerbakgerechten, nasi, bami, sambals, dipsauzen, you name it! De verwerking van trassie geeft een enorme umami kick aan gerechten. Na opening van de verpakking liefs in de koelkast bewaren en is maanden/jaren houdbaar.
Categorieën
Afrikaans
Arabisch
Aziatisch
Bijgerechten
Caraibisch
Chinees
Divali
Drankjes
Eieren
Fusion
Hindoestaans
Hoofdgerechten
Huisgemaakt
Indiaas
Indisch
Indonesisch
Jamaicaans
Japans
Javaans
Kantonees
Kerst
Koreaans
Laotiaans
Maleisisch
Nagerechten
Nederlands
OudenNieuw
Pakistaans
Portugees
Sichuan
Snacks
Spaans
Surinaams
Taiwanees
Thais
Valenciaans
Varia
Vegetarisch
Vietnamees
Vis
Vlees
Voorgerechten
Zuid-Amerikaans
Zuidoost-Aziatisch
Zoek en vind
Contact
shakita@tokotheek.nl
Social media
Disclaimer
De op deze website geplaatste beelden en teksten zijn eigendom van tokotheek en mogen niet gebruikt worden door anderen zonder toestemming van tokotheek.