Omelet met tahoe

tahoe telor omelet met tahoe
Dit is een omelet met tahoe bekend als tahoe telor in de Indische keuken. Het is een heerlijke omelet met een gelaagdheid aan smaken en textuur. Je kan het serveren als bijgerecht op tafel vol met andere Indische gerechten, maar je kan het ook gewoon eten met witte rijst. Mijn omelet heb ik vierkant gekregen door gebruik te maken van een tamago pan, dit is een vierkante pan om tamago, Japanse omelet te maken. Ik kan me voorstellen dat je geen tamago pan in huis hebt, gebruik dan een reguliere pan met een anti-aanbaklaag. Geniet ervan!

tahoe telor omelet met tahoe

Omelet met tahoe
Totale bereiding: ½ uur
4 personen

Ingrediënten saus
6 teentjes knoflook
1 volle eetlepel sambal oelek
80 ml ketjap medja
80 ml water
sap van ½ limoen
2 eetlepels pindakaas
10 stuks djeroek poeroet blaadjes

Ingrediënten omelet
250 gram tahoe
5 eieren
½ theelepel trassie
1 theelepel sambal oelek
½ theelepel korianderzaad
½ theelepel komijnzaad
1 theelepel kurkumapoeder
1 groentebouillon- of kippenbouillonblokje
scheutje melk
6 eetlepels zonnebloemolie

Ingrediënten garnering
plakjes komkommer
handjevol taugé (wassen, droogdeppen en liefs de bruine staartjes verwijderen)
wat takjes selderij (fijngesneden)
1 rode lombok peper (fijngesneden)
handjevol gebakken uitjes

Bereidingswijze
Maak eerst de saus. Snipper de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook samen met de sambal oelek tot alles heerlijk gaat ruiken. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Roer de saus door tot de pindakaas compleet is opgelost. Als de saus uiteindelijk een niet al te dikke substantie heeft, is deze klaar. Niet vergeten de djeroek poeroet blaadjes uit de saus te verwijderen en zet de saus opzij.

Prak de tahoe fijn met een vork en roer door de eieren in een ruime schaal samen met trassie, sambal oelek, ketoembar, djinten, kurkuma, groentebouillon- of kippenbouillonblokje en een scheutje melk. Klop alles met een vork tot een mooi geheel.

Verhit de olie in een pan met een anti-aanbaklaag met een diameter van ongeveer 18 tot 20 cm en schenk het eiermengsel erin. Bak er een mooie goudbruine omelet van, draai vervolgens de omelet om en bak de andere kant ook mooi bruin.

Schuif de omelet op een bord en beleg met plakjes komkommer, bergje taugé, fijngesneden selderij en fijngesneden rode lombok peper. Giet royaal de saus erover, bestrooi met de gebakken uitjes en serveer.

Note: ik heb een vierkante omelet, aangezien ik een tamago pan heb gebruikt. Dit is een Japanse pan om tamago (Japanse omelet) te maken. Vond geinig om i.p.v. van een ronde, een vierkante omelet te maken. Tamago pannen zijn in diverse toko’s te koop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *