Chinese thee eieren

chinese thee eieren
Chinese thee eieren of te wel Cha Ye Dan worden in China vaak als snack gegeten. Op de eieren ontstaan een gemarmerde patroon na het pellen. Ze zien er niet alleen visueel prachtig uit, maar smaken heerlijk kruidig dankzij de specerijen. Laat het je smaken!

chinese thee eieren

Chinese thee eieren
Totale bereiding: 20 minuten, exclusief marineertijd
4 personen

Ingredi├źnten
2 duimgroot stukjes gember
8 medium sized eieren
ruim water om de eieren te koken
┬Ż cup sojasaus dark
2 theelepels zout
20 gram rock sugar
1 eetlepel witte peperkorrels of Sichuan peperkorrels
1 kaneelstokje
3 stuks steranijs
4 eetlepels Oolong thee
2 gedroogde mandarijnschillen
2 eetlepels Shaoxing Hua Diao Chiew
1 liter water

Bereidingswijze
Snijd de gember inclusief schil in dunne plakjes en zet opzij.

Breng in een pan ruim water aan de kook. Plaats de eieren op een schuimspaan en drop ze heel voorzichtig in het kokend water. Kook de eieren exact 7 minuten. Haal ze na 7 minuten uit het kokend en laat ze onmiddellijk schrikken onder stromend koud water. Tik met beleid per ei met de achterkant van een bestek mes op de schaal tot er overal kleine barstjes ontstaan.

Voeg in een ruime pan de plakjes gember, sojasaus, zout, rock sugar, witte peper, kaneelstokje, steranijs, Oolong thee, gedroogde mandarijnschillen en Shaoxing wijn toe. Giet 1 liter water erbij en breng het geheel aan de kook. Als het geheel begint te koken, doe dan de deksel op de pan en haal de pan van het vuur. Laat het thee-mengsel compleet afkoelen.

Plaats de eieren in het afgekoelde mengsel en laat ze 24 uur in het theemengsel marineren.

Pel de eieren en serveer als snack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *