Gevulde eieren met bakkeljauw

gevulde eieren met bakkeljauw
Gevulde eieren, ze zijn zo ouderwets als het maar kan, maar ze blijven een klassieker en doen het erg goed op feestjes of partijtjes en wat denk je tijdens deze Paasdagen? Deze eieren hebben een Surinaamse touch en zijn gevuld met bakkeljauw. Verder zijn ze op smaak gebracht met piccalilly en mayonaise. M.a.w. de Surinaamse vibe ziet er goed in. Heb ik je aandacht? Bekijk snel het recept en laat het je smaken!

gevulde eieren met bakkeljauw

Gevulde eieren met bakkeljauw
Totale bereiding: ½ uur
12 stuks

Ingrediënten
6 eieren
ruim water
200 gram bakkeljauw filets
4 eetlepels zonnebloemolie
1 ui
2 cocktail tomaten
¼ Madam Jeanette peper
½ eetlepel paprikapoeder
¼ kippenbouillonblokje
2 eetlepels Koeleman piccalilly
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel sambal badjak
versgemalen zwarte peper naar smaak

Ingrediënten garnering
wat bieslook
wat zwarte sesamzaden

Bereidingswijze
Kook de eieren in circa 10 tot 12 minuten hard. Spoel ze af onder stromend koud water en zet opzij.

Gebruik bij dit recept bakkeljauw filets, hierin zitten geen graten. Bakkeljauw is een gedroogde gezouten vis en moet eerst volledig worden ontzouten. Doe de bakkeljauw filets in een ruime pan met water en kook de filets circa 15 minuten. Giet de bakkeljauw in een zeef en spoel vier tot vijfmaal grondig af onder stromend lauw water. Laat de bakkeljauw goed uitlekken en knijp met je handen het vocht eruit.

Hak de uien en tomaten grof en snipper de Madam Jeanette peper fijn.

Pak een wok of ruime pan en verhit de olie. Fruit hierin de ui en Madam Jeanette peper. Zodra deze wat bruinig zijn, voeg dan de tomaten, kippenbouillonblokje en paprikapoeder toe. Laat het geheel goed bakken en voeg vervolgens de bakkeljauw toe. Schep het geheel goed om en bak het onder regelmatig scheppen in circa 10 minuten gaar op redelijk middelhoog vuur. Schep de bakkeljauw in een ruime schaal en laat compleet afkoelen.

Pel de eieren en haal het eigeel met een vorkje of mesje eruit en voeg het toe in de schaal waarin de bakkeljauw zich bevindt. Prak het geheel met een vork zo fijn mogelijk en breng verder op smaak met piccalilly, mayonaise, sambal badjak en versgemalen zwarte peper naar smaak. Meng alles goed door elkaar.

Vul elk half ei rijkelijk met het mengsel en bestrooi met wat bieslook en zwarte sesamzaden.

Serveer op een houten snijplank (zie foto) of op een mooie schaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *