Aziatische ijsthee

aziatische ijsthee
In deze ijsthee heb ik een aantal Aziatische ingrediënten verwerkt zoals pandanbladeren, djeroek poeroet bladeren, sereh stengels en palmsuiker. Het zijn ook ingrediënten die vaak beschikbaar zijn in de toko’s. Deze ingrediënten geven deze ijsthee een exotische Aziatische smaak. Serveer liefs ijs-en-ijskoud en het zal in je culinaire repertoire ongetwijfeld een originele dorstlesser zijn tijdens de warme zomerdagen. Enjoy!

aziatische ijsthee

Aziatische ijsthee
Totale bereiding: 45 minuten
1 volle karaf (4-6 personen)

Ingrediënten
2 stuks pandanbladeren
5 stuks djeroek poeroet blaadjes
3 stuks sereh stengels
1 liter water
3 theezakjes naar eigen keuze (gemberthee is een aanrader)
1 stuk ongeraffineerde palmsuiker
ijsblokjes (4-5 stuks per glas)

Bereidingswijze
Doe de pandanbladeren in een knoop en kneus de djeroek poeroet bladeren. Verwijder de harde buitenste bladeren van de sereh. Snijd deze vervolgens in stukken van 7-10 cm lang en kneus de sereh stukjes.

Breng in een ruime pan het water aan de kook en voeg de theezakjes, pandanbladeren, djeroek poeroet sereh stengels en palmsuiker toe in het geheel. Roer alles goed en haal de pan van het vuur.

Laat de thee circa 5 minuten in het water trekken, verwijder de theezakjes uit de pan en gooi weg.

De rest van de ingrediënten laat je circa een half uur in het water zitten. Na een half uur de ijsthee door een zeef in een karaf schenken. Laat het geheel compleet afkoelen en zet weg in de in de koelkast.

Schenk de ijsthee in mooie glazen en doe er wat ijs bij.

Serveer het ijs-en-ijskoud met leuke rietjes!

4 Responses so far.

 1. Erny zegt:

  Voor het eerst gekeken op je website! Mooi gedaan zeg!
  Groetjes Erny

 2. Renzo zegt:

  IJsthee met limoenblaadjes is altijd lekker! Laat het lekkere weer maar komen! Overigens vind ik het verfrissend om iets minder water te gebruiken en in ’t glas een flinke scheut spa rood toe te voegen voor een tinteling 😊

  • Shakita zegt:

   Hi Renzo, thnx voor je bericht. Deze ijsthee is zeker verfrissend en lekker tijdens de warme zomerdagen. Ook erg makkelijk om het te maken. Flinke scheut spa rood is een goed idee! Wellicht ga ik dit ook es een keer proberen. Dank voor de tip! Groet, Shakita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *