Palmsuiker
Palmsuiker wordt gewonnen uit palmbomen. Je treft in de toko’s een geraffineerde (foto links) en een ongeraffineerde versie (foto rechts) aan. De ongeraffineerde versie lijkt qua uiterlijk op grote ronde platte schijven. Palmsuiker heeft een vleugje karamel-achtige smaak en is echter, geen calorievrije ingrediënt. Toch beslist, een ondenkbaar ingrediënt in vooral de Thaise keuken en wordt verwerkt in soepen, dressings, stoofgerechten, roerbakgerechten, sambals, currypasta’s, gebak, desserts en drankjes. De culinaire mogelijkheden zijn eindeloos. Palmsuiker zowel geraffineerd als ongeraffineerd is goed afgesloten in de verpakking op een koele, droge en donkere plek vrij lang houdbaar.
Categorieën
Afrikaans
Arabisch
Aziatisch
Bijgerechten
Caraibisch
Chinees
Divali
Drankjes
Eieren
Fusion
Hindoestaans
Hoofdgerechten
Huisgemaakt
Indiaas
Indisch
Indonesisch
Jamaicaans
Japans
Javaans
Kantonees
Kerst
Koreaans
Laotiaans
Maleisisch
Nagerechten
Nederlands
OudenNieuw
Pakistaans
Portugees
Sichuan
Snacks
Spaans
Surinaams
Taiwanees
Thais
Valenciaans
Varia
Vegetarisch
Vietnamees
Vis
Vlees
Voorgerechten
Zuid-Amerikaans
Zuidoost-Aziatisch
Zoek en vind
Contact
shakita@tokotheek.nl
Social media
Disclaimer
De op deze website geplaatste beelden en teksten zijn eigendom van tokotheek en mogen niet gebruikt worden door anderen zonder toestemming van tokotheek.