Green jackfruit linzen currysoep

green jackfruit linzen currysoep
Dit is een soep die ik in elkaar heb gezet met green jackfruit uit blik en zwarte mung splitbonen. Green jackfruit leent zich prima voor hartige gerechten en de zoete variant namelijk de gele voor zoete gerechten. Deze soep met green jackfruit is een vegetarische soep geworden, omdat ik van mening ben dat onze aarde gezonder wordt als wij met z’n allen zeker 1 keer per week geen vlees zouden eten.

green jackfruit linzen currysoep

Green jackfruit linzen currysoep
Totale bereiding: 45 minuten
4 personen

Ingredi├źnten
1 eetlepel komijnzaad
1 blik green jackfruit in water
125 gram zwarte mung splitbonen
2 grote uien
5 teentjes knoflook
6 eetlepels zonnebloemolie
1 volle eetlepel masala
3 eetlepels sambal badjak extra heet
2 stuks groente- of kippenbouillonblokken
20 stuks pimentkorrels
2 stuks groente- of kippenbouillonblokken
1000 ml water
1 Madam Jeanette peper
6 cocktailtomaten (gehalveerd)
wat platte peterselie of koriander (fijngesnipperd)

Bereidingswijze
Rooster het komijnzaad eerst, maal fijn in een vijzel en zet apart.

Open het blikje van de jackfruit en giet de green jackfruit in een vergiet. Spoel de jackfruit stukken onder de kraan en hak of scheur in hapklare stukken. Zet apart.

Spoel de linzen in een vergiet tot het water helder is en zet ook apart.

Snipper de uien en de knoflook fijn.

Pak een ruime pan en verhit de olie. Fruit hierin de uien en knoflook tot alles heerlijk gaat ruiken. Voeg dan de gemalen komijn, masala, sambal badjak, groente- of kippenbouillonblokken en pimentkorrels toe en bak het geheel circa 30 seconden tot een 1 minuut aan. Doe nu de linzen en jackfruit stukjes in het geheel en bak ook 30 seconden tot 1 minuut aan. Giet het water erbij, voeg de Madam Jeanette peper in zijn geheel toe en breng het vocht aan de kook. Zodra het geheel begint te borrelen, doe dan de deksel op de pan en laat de soep een ┬Ż uur sudderen op een laag pitje.

Voeg aan het eind de kokosmelk toe en de gehalveerde cocktail tomaten toe. Roer het geheel goed door en breng indien nodig op smaak met wat extra zout.

Verwijder de pimentkorrels en de Madam Jeanette peper uit de soep en serveer de soep in mooie soepkommen met als garnering wat fijngesnipperde platte peterselie of koriander en geef er naanbrood bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *