Babi mosterd

babi mosterd
Deze babi mosterd klaargemaakt met fijne mosterd op Indische wijze is een smakelijk stoofvleesgerecht dat goed te combineren is met een dampend kopje witte rijst en wat geroerbakte groente. De fijne mosterd en de toevoeging van ongezouten boter geeft dit stoofgerecht boordevol smaak. Dit recept stelt je ook in de gelegenheid je potje mosterd veelzijdiger in te zetten, geniet ervan!

babi mosterd

Babi mosterd
Totale bereiding: 2 ½ uur
4 personen

Ingrediënten
650 gram varkenskarbonade of procureur
sap van 1 ½ limoen
2 middelgrote uien
5 teentjes knoflook
klein stukje (zeg maar ¼ stuk Madam Jeanette peper)
klontje ongezouten roomboter of margarine
1 volle eetlepel sambal badjak
3 eetlepels fijne mosterd
2 eetlepels ketjap medja
1 eetlepel sojasaus dark
3 theelepels suiker
zout naar smaak
sap van ½ limoen
scheutje water

Bereidingswijze
Snijd de karbonade of procureur in niet te kleine mooie blokjes. Doe de gesneden blokjes vlees in een vergiet, pers het sap van 1 limoen eroverheen en was het vlees een aantal keren grondig onder stromend lauw water. Laat het goed uitlekken en zet opzij.

Snipper de uien, knoflook en Madam Jeanette fijn. Verhit in een ruime pan of wok de boter of margarine en fruit de uien, knoflook en Madam Jeanette peper tot alles heerlijk gaat ruiken. Voeg daarna sambal badjak, fijne mosterd, ketjap medja, suiker, zout en sap van ½ limoen toe. Roer het geheel goed door en voeg tot slot de stukken vlees en een scheutje water toe. Roer alles nog een keer goed door en breng de saus aan de kook. Zodra de saus begint te borrelen, zet je het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat alles circa 2 uur pruttelen op een heel laag pitje.

Na 2 uur te hebben geprutteld, zal er vrij veel vocht zijn vrijgekomen in de pan, maar het vlees zal door en door gaar zijn. Zet onmiddellijk het vuur hoog en laat de saus indikken tot een jeuïge consistentie 2 your liking.

Serveer met een kopje warme witte rijst en wat geroerbakte groente. Enne, geef er wat rempejek of kroepoek bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *