Zoete wontons
- 13 maart 2018
- Aziatisch, Fusion, Nagerechten, Varia
- Shakita
- No Comments.
Als je wontons kunt vullen met hartigheid dan kunnen ze ook gevuld worden met zoetigheid. Dit zijn ze dan mijn zoete wontons gevuld met een vulling gemaakt met stukjes appel, suiker, kaneel en wat limoensap. De wontons kun je vouwen en plakken zoals je het zelf prefereert, no rules here! Enne, daarna is het genieten geblazen!
Zoete wontons
Totale bereiding: ½ uur
40 tot 45 stuks
Ingrediënten wontons
1 pak wontonvellen
3 appels
3 eetlepels suiker
2 eetlepels kaneel
sap van ½ limoen
Ingrediënten suiker-kaneelmengsel
4 eetlepels kaneel
2 eetlepels suiker
Bereidingswijze
Laat de bevroren wontonvellen voor gebruik helemaal ontdooien.
Schil en snijd de appels in kleine stukjes. Meng de stukjes appel, suiker, kaneel en het sap van ½ limoen in een diepe kom en zet apart.
Leg midden op een wontonvel een kleine theelepel vulling (niet te veel), bevochtig de hoeken/randen, plak en vouw de wonton zoals je deze zelf prefereert, geen regels hier. Zorg wel dat de wonton goed afgesloten is en dat er geen lucht in de wonton opgesloten raakt.
Meng de kaneel en de suiker op een plat bord en zet heel even weg.
Frituur de wontons goudbruin en laat ze even uitlekken op keukenpapier.
Wentel de wontons door het suiker-kaneelmengsel en serveer.