Chrysanthemum thee met goji bessen

chrysanthemum thee met goji bessen
Een eeuwenoude traditie uit de Chinese cultuur is het drinken van thee en is daarmee de oudste theecultuur in de wereld. In China worden goji bessen al decennia lang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde bij hoge bloeddruk, om de bloedsuikerspiegel te reguleren, bij oogproblemen en bij problemen met het immuunsysteem. De goji bes zit tjokvol met antioxidanten en zowel deze bes als de chrysanthemum bloemen blijken goed te zijn voor je ogen. Deze thee is niet alleen gezond, maar ook heerlijk verwarmend tijdens de herfst- en wintermaanden. Sip ze!

chrysanthemum thee met goji bessen

Chrysanthemum thee met goji bessen
Totale bereiding: 5 minuten
1 persoon

Ingrediƫnten
2 Chinese kopjes met heet water uit de waterkoker
3 stuks gedroogde chrysanthemum
1 theelepel goji bessen
rock sugar naar eigen smaak

Bereidingswijze
Voeg in een Chinees kopje de chrysanthemum bloemen en de goji bessen toe. Doe in een ander Chinees kopje heet water uit de waterkoker en giet over de bloemen en de bessen heen. Laat het water even kort heen en weer gaan in het kopje en gooi daarna het water weg. Het is de bedoeling om op deze wijze de bloemen en goji bessen eerst te spoelen.

Schenk daarna wederom heet water bij de bloemen en de bessen, voeg er wat rock sugar naar smaak toe, roer en zet de thee 4 tot 5 minuten apart om te trekken. De thee is dan gezet!

Tip: je kunt nog zeker twee tot drie keer thee zetten door heet water in te gieten bij het geheel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *