Plantain snack

plantain snack
Deze plantain snack is voor mij nostalgie! Mijn moeder maakte deze vroeger voor ons als een klein oftewel snel tussendoortje. Geen complexiteit hier, het is een kwestie van de plantain goed kruiden en in een laagje olie bakken. Resultaat, een verrassend lekkere snack. Enjoy!

plantain snack

Plantain snack
Totale bereiding: 10 minuten
4 personen

Ingrediƫnten
2 stuks gele rijpe bakbananen
200 tot 300 ml zonnebloemolie
4 theelepels sambal badjak extra heet
2 theelepels knoflookpoeder
zout naar eigen smaak

Bereidingswijze
Pak voor dit recept gele rijpe bakbananen met zwarte plekjes. Schil de bakbananen en snijd deze in ronde plakken met circa 2 cm dikte. Doe de plakken in ruime schaal en voeg sambal badjak, knoflookpoeder en zout naar eigen smaak toe. Meng het geheel goed.

Verhit de olie in een ruime pan of wok en frituur de plakjes in etappes goudbruin. Haal ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer wam in kleine bakjes met tapa prikkers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *