Chinese groene radijs op azijn
- 24 mei 2017
- Aziatisch, Bijgerechten, Fusion, Huisgemaakt, Varia, Vegetarisch
- Shakita
- No Comments.
Deze Chinese groene radijs op azijn smaakt fris-zoet-zuur-zout en kan uitstekend als bijgerecht/tafelzuur geserveerd worden bij bijvoorbeeld een nasi of een bami. Radijs op deze wijze brengt verfrissing op je bord en zeker ideaal bij warm weer!
Chinese groene radijs op azijn
Totale bereiding: 15 minuten
4 personen
Ingrediënten
1 Chinese groene radijs (lengte van circa 20 cm en een dikte van 7)
350 ml water
4 eetlepels witte suiker
7 eetlepels Japanse rijstazijn
2 ½ theelepel zout
10 kruidnagels
10 pimentkorrels
6 laurierbladen
Bereidingswijze
Schil en snijd de radijs zoals je die zelf prefereert, geen regels hier. Pak een middelgrote weckpot en doe hierin de gesneden radijs.
Voeg water, suiker, azijn, zout, kruidnagels, pimentkorrels en laurierbladen toe in een steelpan en kook dit mengsel totdat de suiker en het zout is opgelost. Schenk het mengsel over de radijs heen en shake het geheel goed in de gesloten weckpot.
De radijs moet zout-zoet-fris en zuur smaken. Voeg eventueel ietsjes meer water en suiker toe als het geheel te zout is en voeg ietsjes meer azijn en zout toe als het geheel te zoet is.
Zet circa 2 dagen weg in de koelkast, zodat alle smaken goed intrekken. Na 2 dagen verzacht de scherpte van de radijs.
Lekker bij bami, nasi, roerbakgerechten, belegd Surinaams broodje of bahn mi (Vietnamees belegd sandwich).